Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

Villámcsapásként érte Nagelsmannt a menesztése

München, 2021. július 7. Julian Nagelsmann, a Bayern München német labdarúgóklub új vezetõedzõje elsõ edzését vezeti csapatának Münchenben 2021. július 7-én. MTI/EPA/Philipp Guelland
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Síelés közben kapta a hírt a Bayern München korábbi edzője.

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken hivatalos közleményt adott ki a bajor klub, miszerint Thomas Tuchel és másodedzője, Lőw Zsolt veszi át a Bayern München irányítását a jövőben.

Soron kívül Most emeltek vádat egy férfi ellen, aki 2013-ban megerőszakolt egy 17 éves lányt

Habár voltak előjelei annak, hogy Julian Nagelsmann karrierjének hamarosan vége szakad a bajoroknál, a fiatal edzőt mégis meglepetésként érte, hogy április elsején már nem ő fog leülni a kispadra a Dortmund elleni rangadón.

Nagelsmann éppen síelt, amikor megtudta a hírt, később azonban kiderült, hogy a Bayern hivatalosan nem rúgja ki, csupán felmentik az edzői feladatok alól, és továbbra is kapja a fizetését a klubtól, míg nem igazol új csapathoz.

A 35 éves Nagelsmann tavaly bajnokságot és Német kupát nyert a Bayern Münchennel, melyet összesen 84 mérkőzésen keresztül irányított. A német edzőt mindössze 9 meccsel a Bundesliga befejezése előtt állították fel.

Nagelsmann-nal hosszabb távon számoltak a bajorok, ezt jól jelzi az is, hogy 2021-ben 25 milliót fizettek az RB Leipzignek, hogy engedjék el. Szerződésre öt évre szólt, azt azonban még nem tudni, hogy lelépti díjként mennyit kénytelenek fizetni a klub részéről.