Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Akár még triplázhat is új edzőjével a Bayern München

Porto, 2021. május 29. Thomas Tuchel, a Chelsea vezetõedzõje, miután csapata megszerezte elsõ gólját a Manchester City ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében a portói Dragao Stadionban 2021. május 29-én. MTI/EPA/Reuters pool/Carl Recine
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet tökéletes alkalomnak tűnt az edzőváltásra.

Habár néhány hónappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy a klub eddigi legfiatalabb edzője, Julian Nagelsmann maximális bizalmat élvez a klubvezetés részéről, a Leverkusen elleni vereséget követően némileg váratlanul mégis menesztették.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Hasan Salihamidzic sportigazgató, a klub egykori játékoslegendája a napokban már tett egy sokatmondó nyilatkozatot, melyben elmondta, hogy a csapat Leverkusen elleni mentalitása, lendülete, és magabiztossága is elkeserítő volt. Mint mondta, a „Bayern nem erről szól”.

Logikusnak tűnhet tehát, hogy akkor próbálják felrázni a csapatot, amikor még van esély a Bajnokok Ligájában, a Bundesligában, de még a Német kupában is. Ám nem ez volt az egyetlen oka Thomas Tuchel és Lőw Zsolt érkezésének.

A Bayern München vezetése ugyanis attól tartott, hogyha túl sokáig tanakodnak az edzőkérdésen, úgy Tuchelt elhappolják előlük, hiszen a német tréner az egyik legkeresettebb név volt a piacon – írja a Bild.

Ráadásul egyszer már megpróbálták a csapathoz csábítani, ám 2018-ban a PSG gyorsabb volt. Most nem követték el ugyanazt a hibát. Feladata azonban lesz bőven, április elsején a listavezető Dortmund ellen kell bizonyítania.