Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Újabb vizsgálat mondta ki, hogy Kína népirtást folytat

Hiába a folyamatos tagadás, egyre többen erősítik meg, hogy a kínai hatóságok bizony népirtásra emlékeztető bánásmódot tanúsítanak a helyi muszlim kisebbségekkel.

...svg content...A Törökországban élõ, muszlim vallású, nyugat-kínai ujgur kisebbség tagjai az ujgurok függetlenségét jelképezõ kék-fehér zászlóval tüntetnek Isztambulban 2021. április 1-jén. Emberi jogi csoportok szerint az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen a kínai hatóságok az ujgurokat átnevelõtáborokban tartják fogva, ahol kényszermunkának és sterilizációnak vetik alá õket. MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Ázsia

Nagy Noel

Szerkesztő

Most egy jogászokból és aktivistákból álló vizsgálócsoport mondta ki, hogy Hszi Csin-Ping kínai elnöknek személyes felelőssége van abban, hogy népirtást, emberiség elleni bűntetteket és kínzást követnek el az ujgurok és egyéb muszlim kisebbségek kárára Hszincsiangban.

„A Kínai Népköztársaság népirtást, emberiség elleni bűntettet és kínzást követett el az ujgur, kazak és egyéb etnikailag muszlim kisebbségek ellen az ország északnyugati régiójában, amelyet Hszincsiangként ismerünk” Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Kína természetesen elutasította ezt a megállapítást, amely tényleges következményekkel nem, maximum hírnévrontó következményekkel jár – írja a Reuters. Peking állítása szerint hazugságokat terjesztenek róluk az ellenségeik.

Az Ujgurok Világkongresszusa (WUC) még 2020-ban kérte meg a nemzetközi szervezeteket, hogy állítsanak fel egy független vizsgálóbizottságot, amely nyomozást indít a brutális emberi jogi jogsértések ellen, amit Kína végrehajt.

A kínai külügy viszont „szakadár szervezetnek” minősített a WUC-ot és közölték, hogy Kína-ellenes erők finanszírozzák, amely a nyugat és az Egyesült Államok érdekeit szolgálja ki. Szerintük ez az egész ítélet egy „politikai komédia néhány bohóc főszereplésével”.

Az ENSZ szakértőinek becslése szerint legalább egymillió ujgurt, kazakot és egyéb muszlim kisebbségit tartanak koncentrációs táborokra emlékeztető körülmények között, amelyeket Kína hivatalosan „átnevelő táboroknak” nevez, ahol a radikalizmust irtják ki az emberekből.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.