Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Kijelzővé változtat bármilyen ruhaanyagot egy okosszövet

Az okosszövet működőképes billentyűzetté és képernyővé képes átalakulni, továbbá üzeneteket is tud küldeni – mindezt úgy, hogy közben hajlítani, csavarni lehet rajta, és ki is mosható.

...svg content...Fotó: Unsplash
Tudomány
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A kínai Fudan Egyetem kutatói egy olyan speciális anyagot hoztak létre, amely kiállja a létező összes fizikai próbát, miközben nem sérül meg a szerkezete, így szinte bármilyen körülmények között igénybe vehető.

Az Independent riportjából kiderült, hogy az új technológia jóvoltából hasznos hordozható kütyüket fejleszthetnek ki, amelyek sokkal ellenállóbbak lesznek a jelenleg alkalmazott okoseszközökhöz képest. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Az elektronikus textilek kifejlesztése során gyakran törékeny ruhaanyagot kaptak végeredményként a tudósok, az új szövet viszont több mint száz mosási és szárítási ciklus után is stabil maradt, és nem vesztett robusztusságából.

Mindez tehát fontos lépés az elektronikus ruhadarabok előállításának potenciális megvalósítás felé, ezáltal az sem elképzelhetetlen, hogy a jövőben már okosruhák révén sokkal modernebben öltözködhetünk, és akár hasznos információkkal láthatnak el minket viselés közben.

Az okosszöveten megjelenő feliratoknak köszönhetően az értelmi vagy fizikai károsodással élő személyek is megérthetik egymást, továbbá kialakíthatnak egy új jelrendszert, amellyel megkönnyíthető a fogyatékossággal küzdő páciensek élete.

Pusztán esztétikai szempontból sem elhanyagolható az okosszövet, hiszen a technológiának hála teljesen új dimenziók kapui nyílhatnak meg a ruhatervezők előtt, ezáltal megannyi új formavilágú ruhadarabbal pezsdíthetik fel a divatipart.

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.