Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,820 $

További Hírek

Az úgynevezett tajvani Ironman-projekt keretében olyan speciális ruhákat terveztek meg helyi mérnökök, melyekkel 6 km/h-ás sebességgel gyalogolva is tudnak nehéz tárgyakat cipelni.

Egyre inkább körvonalazódik a globális ellátási láncok akadozásának következménye, a világszintű áruhiány, miközben tízéves csúcsára emelkedett a pamut ára.

A Kevlárnál is erősebb szövetet a St. Louisban található Washington Egyetem kutatói alkották meg annak érdekében, hogy zöld alternatívával jelenhessenek meg a piacon a környezetbarát ruhadarabok és védőmellények.

Miközben a klímaváltozás következtében egyre inkább elharapódzó globális felmelegedés miatt intenzív hőhullámok alakulnak ki világszerte, kutatók már olyan anyagokon dolgoznak, amelyek megvédik az embereket az extrém hőségtől.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett lezárások és korlátozások a ruhaiparra is negatív hatást gyakoroltak, ezért a C&A bejelentette, 2028-ig érvényes stratégiáját másként alkalmazza, mint ahogyan az eddigieket szokta.

Az okosszövet működőképes billentyűzetté és képernyővé képes átalakulni, továbbá üzeneteket is tud küldeni – mindezt úgy, hogy közben hajlítani, csavarni lehet rajta, és ki is mosható.