Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,428 $

Két országgal bővült a lista, akik felfüggesztették Európában az AstraZeneca oltásának használatát

Fotó: Budapest, 2021. március 13. Oltásra készítik elő az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját a Szent Margit Kórház oltópontján 2021. március 13-án. MTI/Mohai Balázs
not image

Hujber Dávid

2021. március 16. - 10:05

Nemrég számoltunk be arról, hogy Portugáliában is felfüggesztették az AstraZeneca oltásainak beadását a halálesetek miatt, amik közvetlen azután következtek be, hogy beadták a vakcinát. Hivatalosan nem találtak összefüggést az esetek és a vakcinák beadása között, de zajlanak a vizsgálatok. Soron kívül Jakab feltette a kérdést: milyen képviselő az, aki nem járja az országot? A CNN […]

Nemrég számoltunk be arról, hogy Portugáliában is felfüggesztették az AstraZeneca oltásainak beadását a halálesetek miatt, amik közvetlen azután következtek be, hogy beadták a vakcinát. Hivatalosan nem találtak összefüggést az esetek és a vakcinák beadása között, de zajlanak a vizsgálatok.

Soron kívül Jakab feltette a kérdést: milyen képviselő az, aki nem járja az országot?

A CNN arról ír, hogy Svédország és Luxemburg is csatlakozott azon országok közé, akik ideiglenesen felfüggesztették az AstraZeneca oltóanyagának használatát. A svéd és a luxemburgi egészségügyi minisztérium is hasonló döntésre szánta el magát.

Hangsúlyozták, elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy szüneteltetik ezen oltóanyag beadását. Luxemburg kijelentette, ez addig így is marad, amíg az EMA biztonsági bizottsága be nem fejezi a vizsgálatát.

Letartóztattak egy német tudóst, aki engedély nélkül saját fejlesztésű covid-vakcinát tesztelt önkénteseken

Az EMA értékelése a hét utolsó felében várható, de egyelőre az a hivatalos álláspont, hogy az oltás előnyei meghaladják az esetleges kockázatokat. Alább az a lista található, ahol már leállították az AstraZeneca oltóanyagának használatát Európában:

Dánia
Norvégia
Izland
Bulgária
Írország
Hollandia
Németország
Olaszország
Franciaország
Spanyolország
Portugália
Svédország
Luxemburg

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.