Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Portugália bejelentette, ők is felfüggesztik az AstraZeneca oltásának használatát

A portugálok a következők, akik megerősítették, hogy elővigyázatosságból felfüggesztik az oltás használatát.

...svg content...Fotó: Ungvár, 2021. március 11. Egy orvos mutatja az indiai Covishield koronavírus elleni vakcinát a Novák Endre Kárpátaljai Megyei Klinikai Kórházban, Ungváron 2021. március 11-én. Ezen a napon a kórház kilencven orvosa kapott védőoltást. Egyelőre egyfajta oltóanyag van Ukrajnában, az AstraZeneca licence alapján Indiában Covishield néven gyártott vakcina. MTI/Nemes János
Külföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt 24 órában sorra jelentették be a különböző európai országok, hogy a hírek hallatán felfüggesztik az AstraZeneca oltásának használatát. Ezzel többek között követik a franciákat, a németeket, az olaszokat és a spanyolokat.

Ezen országok szintén nemrég jelentették be, hogy a ideiglenesen szüneteltetik az AstraZeneca oltását a hírek hallatán, miután több súlyos esetet is regisztráltak az oltás beadását követően. Hivatalosan azonban egyelőre nem találtak összefüggést a halálesetek és a vakcina beadása között. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Az országok annak ellenére függesztették fel az oltás használatát, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hétfőn kijelentette, az AstraZeneca oltásának előnyei felülmúlják a kockázatokat.

Az ügynökség csütörtökön rendkívüli ülést tart a helyzet miatt, átbeszélvén az eddig tapasztaltakat. Addig a pontig valószínűleg több országban is szünetelni fognak az oltások az AstraZeneca oltóanyagával.

Semmit sem érnek a vakcinák, ha a koronavírus tovább mutálódik

Többek között Magyarországon is oltanak ezzel a vakcinával, de eddig egy olyan esetről sem jelentettek, ami vérrögképződést vont volna maga után az oltás beadását követően. Jelenleg mind az öt vakcinával oltanak az országban, köztük az AstraZenecával.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.