Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Portugália bejelentette, ők is felfüggesztik az AstraZeneca oltásának használatát

Fotó: Ungvár, 2021. március 11. Egy orvos mutatja az indiai Covishield koronavírus elleni vakcinát a Novák Endre Kárpátaljai Megyei Klinikai Kórházban, Ungváron 2021. március 11-én. Ezen a napon a kórház kilencven orvosa kapott védőoltást. Egyelőre egyfajta oltóanyag van Ukrajnában, az AstraZeneca licence alapján Indiában Covishield néven gyártott vakcina. MTI/Nemes János
Külföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A portugálok a következők, akik megerősítették, hogy elővigyázatosságból felfüggesztik az oltás használatát.

Az elmúlt 24 órában sorra jelentették be a különböző európai országok, hogy a hírek hallatán felfüggesztik az AstraZeneca oltásának használatát. Ezzel többek között követik a franciákat, a németeket, az olaszokat és a spanyolokat.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Ezen országok szintén nemrég jelentették be, hogy a ideiglenesen szüneteltetik az AstraZeneca oltását a hírek hallatán, miután több súlyos esetet is regisztráltak az oltás beadását követően. Hivatalosan azonban egyelőre nem találtak összefüggést a halálesetek és a vakcina beadása között.

Az országok annak ellenére függesztették fel az oltás használatát, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hétfőn kijelentette, az AstraZeneca oltásának előnyei felülmúlják a kockázatokat.

Az ügynökség csütörtökön rendkívüli ülést tart a helyzet miatt, átbeszélvén az eddig tapasztaltakat. Addig a pontig valószínűleg több országban is szünetelni fognak az oltások az AstraZeneca oltóanyagával.

Semmit sem érnek a vakcinák, ha a koronavírus tovább mutálódik

Többek között Magyarországon is oltanak ezzel a vakcinával, de eddig egy olyan esetről sem jelentettek, ami vérrögképződést vont volna maga után az oltás beadását követően. Jelenleg mind az öt vakcinával oltanak az országban, köztük az AstraZenecával.