Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

Készen állnak a szakrendelők az oltásra, már csak a vakcinákra várnak

Számítani kell arra, hogy ha a szakrendelőkben is beindul az oltás, akkor eltolódhat a betegek ellátása.

...svg content...Nyírtelek, 2021. március 24. Kerényi Attila háziorvos előkészíti az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinát nyírtelki rendelőjében 2021. március 24-én. MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A 24.hu hírportálnak adott interjújában dr. Pásztélyi Zsolt, a Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke elmondta, működik a járóbeteg-ellátás, fokozott higiénés rendszabályok mellett, de normális kerékvágásban megy tovább a praxis a járvány harmadik hullámában.

Egy évvel korábban a kórházak és a szakrendelők is visszavettek a kapacitásukból, mivel a 65 év feletti orvosokat kivonták az ellátás alól, ez viszont az egészségügyi dolgozók beoltása révén megváltozott. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

„Be vagyunk oltva, már senki nem fél” – magyarázta Pásztélyi, utalva arra, hogy hiába terjed intenzívebben a koronavírus hazánkban, a vakcináknak hála már az idősebb orvosok is praktizálhatnak.

A március 1-jén hatályba lépett törvény sem kényszerítette térdre a szakrendelőket, Pásztélyi szerint tovább bővült az alkalmazottként tevékenykedő orvosok létszáma. Igaz, hogy voltak távozások, azonban vannak olyan esetek is, amikor máshonnan kiléptek, és átléptek hozzánk – mondta a szövetség elnöke.

„Az ellátásban nyilván előfordulnak helyi különbségek, sokféle élethelyzet van ma Magyarországon, de alapvetően nem romlott sem az asszisztensi, sem pedig az orvosi jelenlét a járóbeteg-ellátásban” – tette hozzá.

Pásztélyi közölte, már csak az oltóanyagokra várnak, hogy velük megindulhasson a vakcináció. Szakrendelők esetében is a háziorvosokéhoz hasonló problémával kell szembenézni, mégpedig azzal, hogy gyakran nem állnak rendelkezésre az egyes vakcinákhoz szükséges hűtőberendezések, így nehezebb lesz megoldani a logisztikájukat.