Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

Először szólalt meg Károly király, mióta rákot diagnosztizáltak nála

Károly király háláját fejezte ki a nyilvánosság támogatásáért, amit azt követően kapott, hogy rákbetegséget diagnosztizáltak nála.

Fotó: III. Károly brit király a tiszteletére adott fogadáson a kenyai brit főkonzul rezidenciáján Nairobiban 2023. november 1-jén. A brit uralkodópár október 31. és november 3. között tartózkodik a kelet-afrikai országban. A 2023. májusi koronázás óta ez az első hivatalos afrikai, és egyben az első brit nemzetközösségi tagállamban tett látogatásuk. MTI/EPA/AFP pool/Tony Karumba
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Károly király először adott ki nyilvános nyilatkozatot, mióta kiderült, hogy rákos megbetegedéssel küzd. Üzenetében megköszönte az emberek támogatását, és elmondta, annak is örül, hogy diagnózisával felhívta a figyelmet a rákra és a rákos betegeket és családjaikat segítő különböző szervezetek munkájára.

„Szeretném kifejezni köszönetemet a rengeteg támogató üzenetért és jókívánságért, amelyeket az elmúlt napokban kaptam”, írta üzenetében. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

„Akik hasonló betegséggel találták szembe magukat, jól tudják, hogy az ilyen gondolatok jelentik a legnagyobb vigaszt és bátorítást. Ugyanilyen bátorító hallani azt is, hogy a saját diagnózisom megosztása hogyan segíti elő a közvélemény felvilágosítását, és hogyan helyezi középpontba azon szervezetek munkáját, amelyek a rákbetegeket és családtagjaikat támogatják az Egyesült Királyságban és a nagyvilágban.

A Buckingham-palota egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen típusú rákos megbetegedést diagnosztizáltak a királynál, mindössze annyit közöltek, hogy „a rák egy formáját azonosították”. A 75 éves király, aki 17 hónapja lett uralkodó, kedden mutatkozott először nyilvánosan a rák diagnózisa óta, amikor a Clarence House-ból távozott, miután rövid találkozót tartott fiával, az Egyesült Államokból hazatérő Harry herceggel.