Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,22 Ft
Euró
389,73 Ft
Font
455,51 Ft
Bitcoin
51,245 $

Újra balhézott Benzema, ezúttal egy edzésről viharzott ki

Értesülések szerint Karim Benzema otthagyta az Al Ittihad hétfői edzését, miután nem volt hajlandó követni a menedzser, Marcelo Gallardo utasításait.

Dzsidda, 2023. június 9. Karim Benzema, a szaúdi élvonal címvédõjének, az Al-Ittihadnak az újonnan igazolt francia játékosa a Dzsiddában rendezett bemutatóján 2023. június 8-án. Benzema 14 év után hagyta ott a Real Madridot és igazolt három évre a szaúdi csapathoz. MTI/EPA
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A francia szaúdi jövője a januári átigazolási időszak alatt végig kérdéses volt, főleg azután indultak be a találgatások, hogy a szezon közepi szünetet követően késve állt edzésbe. Kiderült azonban, hogy ennek oka az volt, hogy az időjárási körülmények miatt Mauritiuson ragadt, ennek ellenére rengeteg pletyka szól arról, hogy nem igazán élvezi az életet a Közel-Keleten.

Korábban a Chelseavel és a Manchester Uniteddel is összefüggésbe hozták a 2021-es Aranylabda győztesét, azonban a klub szerette volna, hogy legalább a nyárig maradjon, hogy megfelelő megoldást találjanak az ügyére. Egy héttel a januári átigazolási időszak vége után azonban a 90min a Marcára hivatkozva arról ír, hogy Benzema egyszerűen kisétált egy edzésről, miután Gallardo egyéni munkát jelölt ki neki. A spanyol lap szerint a klubnál dühösen fogadták ezt a lépést, ami miatt ki is maradt az Al Tai elleni mérkőzésen a keretből. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Miután a Lyon akadémiáját elvégezte, Benzema 14 évet töltött a Real Madridban, minden idők egyik legsikeresebb focistájává vált ezalatt. 354 alkalommal talált a Madrid ellenfeleinek hálójába és 25 trófeát nyert velük, köztük ötször a Bajnokok Ligáját. A 2021/22-es idényben szerzett 44 góljával karrierje első Aranylabdájára volt elég, 356 szavazatponttal kapott többet, mint a második helyezett Sadio Mané, de egy évvel később lezárta Spanyolországi karrierjét a szaúdiakkal kötött hároméves szerződés kedvéért.

Az eddigi információk szerint Benzema évente 86 millió fontot keres, ezzel a világ egyik legjobban fizetett játékosává vált, nem csoda, hogy ő volt az, aki után számos más európai futballsztár döntött úgy, hogy Szaúd-Arábiában folytatja. Köztük többen a karrierjük vége felé tartanak, bár olyan, fiatalabb játékosokat is sikerült elcsábítani, mint Ruben Neves, Szergej Milinkovics-Szavics és Gabri Veiga.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.