Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,929 $

Karácsony Gergely a győzelme ellenére is új választást akar

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hiába nyerte meg a budapesti választásokat, az újraszámlálás után is, új választásokat akar.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje a Párbeszéd - Zöldek szervezésében "Tiszta vizet a pohárba! - demonstráció a választások tisztaságáért" címmel megtartott tüntetésen a Nemzeti Választási Bizottság budapesti épülete előtt 2024. június 14-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Karácsony Gergely úgy fogalmazott a tüntetésén, hogy ha kell, hatodjára is nyerni fog. Márpedig az újraszámlálást követően is őt hozták ki győztesnek, addig Vitézy Dávid nem adja fel, és mocskolódással, hazugsággal vádolta meg riválisát.

Az a 41 szavazat, amivel megnyerte a választást Karácsony, egyúttal új rekord is. Ez is csak azt vetítheti előre, érdemes lehet minden más szavazatot újraszámolni, míg a riválisok egyetértenek abban, új választást kellene kiírni. Soron kívül Több mint húszan meghaltak egy közúti balesetben Bolíviában

Legyen új választás, ezt fogom képviselni – jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráción.

Az NVB a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után péntek este megállapította, hogy Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal. Karácsony Gergely közölte: az újraszámlálás számára kedvező eredménye ellenére kitart az elhatározása mellett, mert az egész folyamat végtelenül manipulatív, politikai félrevezetésekkel, trükkökkel, lehallgatásokkal teli volt.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Minden, ami aláássa a demokráciába vetett hitet, megtörtént – jelentette ki a főpolgármester. Hozzátette: ha ezt helyre akarjuk állítani, az egy új választás, egy új szavazás a meglévő jelöltekkel. Karácsony Gergely elmondta: arra készülnek, hogy jogorvoslati beadvánnyal fognak élni az újraszámlálással kapcsolatban és kérik új választás kiírását.

Liner/MTI