Drónokat vet be Mourinho, hogy felhívja a játékosok figyelmét a hibákra

Jose Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetõedzõje csapatának az RB Leipzig ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott visszavágó mérkõzésén Lipcsében 2020. március 10-én. MTI/EPA/Filip Singer
not image

Nagy Noel

2021. július 20. - 02:39

José Mourinho a 2021/22-es szezontól veszi át az AS Roma kispadját, azóta pedig folyamatosan beszédtémát a nemzetközi sportsajtónak.

Mourinho a tavalyi szezon közepén távozott a Tottenham Hotspur kispadjáról, miután a csapat egy mély hullámvölgybe került és a nemzetközi kupaindulás is veszélybe sodródott. Sokáig nem volt munkanélküli azonban a portugál mester: kinevezték a rómaiak kispadjára.

A portugál menedzser célja, hogy újra visszavigye az európai kupaporondra a fővárosiakat, amelyhez már meg is kezdte az építkezést: megszerezték Rui Patriciót a kapuba és várhatóan a középpályát is sikerül megerősíteni Granit Xhaka leigazolásával.

Mourinho mindig is a sportsajtó egyik kedvence volt a különböző nyilatkozataival és cselekedeteivel, legutóbb azzal nevettette meg a közönséget, hogy az olaszok ikonikus robogóját, a Vespát vezette a Roma edzőközpontjában.

Most pedig a Marca beszámolója szerint újabb saját húzást tett a portugál tréner: drónokat szerzett be, hogy azzal segítse a fővárosiak edzésmunkáját. Elsőre furcsának tűnhet a döntés, de alapos magyarázata van Mourinhónak.

Az a célja ugyanis, hogy a technológia felhasználásával valós időben mutassa meg a játékosoknak azokat a hibákat, amelyeket az edzés során vétenek. Ebből kifolyólag hamarabb lehet orvosolni a gondokat, így a mérkőzésre már felkészültebbek lehetnek.

A drónok összeköttetésben lesznek egy óriáskivetítővel, amely a Roma edzőpályáján mutatja a játékosok különböző megmozdulásait. Ezt ott helyben fogják kielemezni és amennyiben gond merül fel, azt rögtön meg is oldják.

A 2020/21-es szezon nagyon nem sikerült jól az AS Romának Paulo Fonseca irányítása alatt, főként a rangadókon vesztettek rengeteg pontot, ami különösen érzékeny pontnak bizonyult. A szezont végül a hetedik helyen zárták, majdnem 30 pont lemaradással a bajnok Interrel szemben.