Jön a melegedés a hétvégén, azonban még nem érkezik meg az igazi tavasz

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Két irányból riogatják ciklonok hazánkat, és bár még nem lesz mindenhol valódi tavasz, így is elérheti a 20 Celsius-fokot a hőmérséklet.

Pénteken országszerte többórás napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet -4 és 4 Celsius-fok között valószínű, míg a nappali maximumok 12-19 Celsius-fok között alakulnak.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Az OMSZ előrejelzése szerint szombaton a Dunántúlon rövid időre, a Tiszántúlon akár még több órára is kisüthet a nap, egyúttal nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet.

Több helyen valószínű a hétvége első napján csapadék, délelőtt a Dunántúlon, délután és este viszont már máshol is előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar.

A szél sokfelé élénk, időnként erős lesz, még széllökések is várhatóak. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +6, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 14-19 Celsius-fok között várható.

Vasárnap reggel és délelőtt helyenként még előfordulhat gyenge eső, illetve zápor, viszont napközben már nem valószínű csapadék.

Ekkor is sokfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Hajnalban 1 és 7 Celsius-fokig süllyed a hőmérő higanyszála, délután pedig 10-15 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.