Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

A várható időjárás szerda estig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elkészítette a jelentését a várható időjárásról szerda estig, többek között Európa többi részére is.

...svg content...Fotó: Illusztráció: Pixabay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Éjszaka kelet felől tovább vastagszik a felhőzet és már a középső országrészben is kialakulhat zápor, havas eső zápor, hózápor egyaránt. Szerdán a Tiszántúlon jellemzően napos, gyengén felhős idő lesz, a középső országrészben és a Dunántúlon közepesen és erősen felhős területek egyaránt előfordulhatnak.

Csapadék elszórtan, főleg a középső országrészben lehet eleinte még havas eső záporok, majd egyre inkább záporok formájában. Az északi, északnyugati szelet kedden és szerdán főként a Dunántúlon, illetve északkeleten kísérhetik erős lökések. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között várható, de a derült északkeleti vidékeken pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 6 és 11 fok között alakul.

Nyugat-Európában, illetve a Földközi-tenger nyugati medencéjében anticiklonális hatások érvényesülnek, így ezeken a területeken napos, csapadékmentes idő jellemző, de tavaszi hőmérsékletek csak a Pireneusi-félszigeten, valamint Franciaország déli részén fordulnak elő.

Ismertették az aktuális magyar oltási tervet: újabb több mint 215 ezer idős ember kaphat vakcinát

Hazánktól délre, a Balkán-félszigeten többfelé esik az eső, a magasabban fekvő helyeken hó is, ami egy Törökország fölött örvénylő ciklonnak köszönhető. Zord, télies idő Finnországban tapasztalható, ahol még hajnalban mindig mérnek -20 fok alatti hőmérsékleti értékeket.

A Kárpát-medence időjárására szerda éjfélig egy tőlünk keletre lefűződő hidegcsepp lesz hatással, amely elszórtan okoz majd havas eső záporokat, hózáporokat és kissé hidegebb légtömegek érkeznek hazánk északkeleti tájaira.

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.