Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

Joe Biden III. Károly rákdiagnózisa után: aggódom érte, beszélni szeretnék vele

Elmondása szerint ha Isten is úgy akarja, erre a közeljövőben sort kerítenek.

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a Buckingham-palota korábban osztotta meg a nyilvánossággal, hogy III. Károly királynál a rák egy formáját diagnosztizálták. A rák típusát nem hozták nyilvánosságra, de a palota közleménye szerint a király hétfőn kezdte meg a „rendszeres kezeléseket”. Annyi pedig biztos, hogy nem prosztatarákról van szó.

Ugyanakkor a daganatos betegséget a közelmúltban prosztatamegnagyobbodás miatt végzett kezelése során fedezték fel. A Buckingham-palota szerint a király „továbbra is teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhez, és várja, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen a teljes közszolgálatba”, bár a nyilvános szerepléseit elhalasztja. Soron kívül MWC 2024: a Pixel 8 letaszította a trónról az iPhone-t

Várhatóan más magas rangú királyi családtagok helyettesítik őt a kezelés ideje alatt, egyéb részleteket azonban nem osztottak meg a rák stádiumáról vagy a prognózisról. Most a Blikk a People nyomán azt írja: úgy tudni, időben elcsípték a betegséget, ettől függetlenül azonban rengeteg ember aggódni kezdett az uralkodóért.

Köztük az amerikai elnök, Joe Biden is, aki beszélni szeretne III. Károllyal. „Aggódom érte. Csak most hallottam a diagnózisát” – mondta az újságíróknak Las Vegasban. Majd megjegyezte: „Beszélni fogok vele, ha Isten is úgy akarja”. A lap szerint a király valóban egész jól viseli a diagnózist, bizakodó a kezeléssel kapcsolatban.

Mindeközben azonban egyre több időt tölt az idősebb fiával, Vilmossal, aki majd követi őt a trónon, ha eljön az ideje. Emellett úgy tudni, III. Károly maga mondta el a testvéreinek és a fiainak a diagnózist, egy forrás pedig hozzáfűzte, Vilmos rendszeres kapcsolatban áll apjával, míg Harry várhatóan a következő napokban látogatja meg őt.