Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Jobban bízik a magyar lakosság a kínai és orosz vakcinákban, mint az AstraZenecában

A Nézőpont Intézet legutóbbi közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a magyarok több mint kétharmada már beoltatná magát koronavírus elleni vakcinával.

...svg content...Kecskemét, 2021. március 22. Fodor Andrea orvos beolt egy nőt az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján Kecskeméten 2021. március 22-én. MTI/Bús Csaba
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Év eleje óta folyamatos emelkedés figyelhető meg az oltási hajlandóság tekintetében – 2020 decembere óta megduplázódott azoknak a száma, akik igényelni szeretnék a keleti vagy nyugati gyártmányú covid elleni készítmények valamelyikét.

Amíg tavaly decemberben csupán a lakosság 35 százaléka élt volna a vakcinák nyújtotta lehetőségekkel, addig márciusra már 69 százalékra nőtt a magukat beoltatni kívánó magyar állampolgárok aránya. Soron kívül Hiába az átoltottság, egyre nő a szamárköhögéses esetek száma

Az idősebbek és a nagyobb településen élők körében a legmagasabb az oltási kedv, ám szinte minden vizsgált csoport esetében emelkedés volt tapasztalható – olvasható az Infostart tudósításában.

Magyarországon eddig már több mint 1,5 millióan kapták meg a vakcinát súlyosabb mellékhatások nélkül, ami hozzájárulhatott ahhoz, hogy a beoltottak ismerősei és hozzátartozói is felbátorodjanak.

Népszerűségi mutatók szempontjából az AstraZeneca védőoltása a legkevésbé elfogadott a magyarok körében, a megkérdezettek mindössze 37 százaléka választaná a brit-svéd fejlesztésű vakcinát.

A kínai Sinopharm-vakcinát a válaszadók 50 százaléka, míg az orosz Szputnyik V-t az oltakozni vágyók 48 százaléka kérné, míg a Moderna készítményével a felmérésben részt vevő magyarok 53 százaléka oltatná be magát.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.