Kiderült, hogy az új orosz vakcinaszállítmányt kik kaphatják meg a magyar oltakozók közül

Fotó: Kecskemét, 2021. március 22. Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagja a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján 2021. március 22-én. MTI/Bús Csaba
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az ígérteknek megfelelően befutott az újabb orosz vakcinaszállítmány, ami az NNK jóváhagyása után kerülhet felhasználásra.

Szijjártó Péter is ezt a vakcinát kapta a beoltásakor, hónapokkal azután, hogy átesett a fertőzésen. Még egy oltás biztosan vár rá, mivel ebből az oltóanyagból két adag szükséges, hogy kialakuljon a védettség.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

A külügyminiszter semmilyen mellékhatást nem érzékelt eddig, jól érzi magát, sokkal inkább amiatt is, mert befutott az új szállítmány Oroszországból, amit a magyar különgép hozott el Budapestre a vasárnap esti órákban.

250 ezer adag Szputnyik-vakcináról van szó, ami szintén hozzá fog járulni ahhoz, hogy Magyarország rövid időn belül elérje a 2,5 milliós oltottsági szintet, ami után megkezdődhet a nyitási folyamat, illetve a harmadik hullám leverése.

Szinte már mindenhol a brit mutáns fertőz Magyarországon

Müller elmondta, a terveik szerint egyrészt a regisztrált idősek oltására fogják fordítani a nemrég beérkezett szállítmányt, mivel már nagyon szeretnék biztonságban tudni ezt a csoportot, illetve ezzel párhuzamosan a krónikus betegeknek az oltása is zajlik.