Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Laporta: a Barca szerződésszegés miatt dobja a Nike-t

Részletesen is beszámolt arról, mi vezetett a döntéshez.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután Joan Laporta egyértelművé tette, hogy elhatárolódik a Nike-tól, később egy interjúban jelezte, „a legjobbat akarja a Barcának”, noha akkor még nem árult el konkrétumokat. Ezt követően azonban, szombaton a Barca-elnök egy újabb megszólalásában elárulta, hogy mi vezetett a szerződés felbontásához.

Laporta elárulta, hogy a Barca tájékoztatta a Nike-t a szerződés felbontásának szándékáról, s a következők történtek: Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

„Közöltük a Nike-val, hogy a számunkra kirívó jogsértések alapján felbontjuk a szerződést. Volt 45 napjuk arra, hogy kárpótoljanak minket, de ezt nem tették meg. Tájékoztattuk őket a szerződés felmondásáról, amire ők óvintézkedésekkel reagáltak. Ezekre az intézkedésekre reagáltunk, és most a megoldáson dolgozunk.”

Az ügy kapcsán Laporta azt is megerősítette, hogy az észak-amerikai cég megpróbált jobb ajánlatot tenni, de ez még mindig nem elégséges a klub érdekeit tekintve. Elmondása szerint megpróbáltak javítani a szerződésen, „de az erőfeszítéseik nem elégségesek, mert tudjuk, hogy a piac többet fizet”.

Annak ellenére, hogy a Nike-tól eltérő bármely opció ellentétes a Barcától megszokott gondolkodással a következő szezon mezének elkészítése kapcsán, a Mundo Deportivo szerint a Barca elnöke nem kívánt konkrét dátumot megosztani annak kapcsán, hogy mikor születik meg a döntés arról, hogyan tovább.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.