Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,380 $

A Barcelona elnöke „csodát” emleget, három éve tért vissza a klub élére Joan Laporta

Az elnök szerint van még tennivaló, de a 2021-es állapotokhoz képest szembetűnő a javulás.

...svg content...MTI/EPA/Alejandro Garcia
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Tavaly remek szezont zárt a Barcelona, amely négy év után lett ismét bajnok, és bár az idei szezon eddig nem úgy alakul, ahogy azt várták, Joan Laporta szerint így is egyértelmű a fejlődés. Az elnök abban bízik, hogy az előttük tornyosuló kihívásokkal is sikeresen birkózik meg a katalán egyesült.

„Kétségtelen, hogy a Barca jó úton halad, a csapat jól szervezett, egyenesbe hoztuk a dolgokat, és segítettük a klubot talpra állni. A Barcelona stábjának segítsége nélkül ez a csoda nem lett volna lehetséges” – fogalmazott Laporta. Soron kívül EB 2024: itt a magyar kezdő Svájc ellen, Gulácsi véd

„Emelkedtek a bevételek, csökkentek a bérek, a csapat keretének értéke exponenciálisan nőtt, a La Masiából pedig folyamatosan érkeznek a fiatal tehetségek” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy érdemes összehasonlítani a 2021-es állapotokat a mostanival, akkor ugyanis csillagászati adósságot görgetett maga előtt a Barcelona.

„Egy magáncég csődbe ment volna. De mi nem riadtunk vissza, és bátor döntéseket hoztunk” – tette hozzá, arról azonban nem beszélt, hogy a kiadási limitük idén is átlépi a LaLiga által előírt évi 204 millió eurós összeget.

Laporta azt azonban elismerte, hogy bőven van még tennivaló, az elkövetkezendő évek kihívásait pedig a klub üzleti tevékenységének felgyorsításában látja, hogy a Barcelona „megszilárdíthassa a világ sportjának élvonalában elfoglalt helyét” – írja az ESPN.

Esélyt sem adott Spanyolország a horvátoknak, simán hozták az első Eb-meccsüket

A spanyol válogatott a németekhez hasonlóan még csak esélyt sem adtak az ellenfelüknek, magabiztosan hozták a 3 pontot a B-csoportban az Európa-bajnokságon.