Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,433 $

Jákob Zoltán az egyetem mellett kezdett dolgozni, az újpesti piacon árult

Állítása szerint bármit, bárkinek el tudott adni úgy, hogy azt higgye, tényleg szüksége van rá.

...svg content...Fotó: Instagram/Jákob Zoltán
Style

Koós Alexandra

Szerkesztő

Jákob Zoltán a Metropolnak mesélt a kollégiumi éveiről, az első munkájáról, illetve arról, hogyan jutott el oda, ahol most tart az életben. Mint mondta, a bajai középiskolás évek után Budapestre költözött, hogy megkezdje tanulmányait a Műszaki Egyetemen, s eleinte kollégiumban lakott. Elmondása szerint megfordult a fejében, hogy ő is beleveti magát az egyetemi bulik forgatagába, ám versenyszelleme miatt inkább a tanulást választotta.

„Viszonylag hamar megszerettem és meg is szoktam a budapesti nyüzsgést, és már éppen terveztem, hogy szolidan, de belecsapok a lecsóba, amikor feltűnt, hogy a szobatársam folyton csak tanul és a vizsgákra készül, és azt is láttam, hogy bőven négyes fölötti átlaggal operál. Én sosem voltam igazán szorgalmas, de a matek nagyon ment, és valójában nem is terveztem, hogy minden tárgyból kimagasló eredménnyel megyek végig” Soron kívül EB 2024: itt a magyar kezdő Svájc ellen, Gulácsi véd

– emlékezett vissza.

Majd azzal folytatta: „Viszont olyan erős bennem a versenyszellem, hogy egyszerűen képtelen voltam elfogadni, hogy az a srác jobb nálam, így belehúztam, és be is értem”. Meg is kapta a köztársasági ösztöndíjat, amit az egyetem hallgatóinak alig egy százaléka tudott megszerezni. „Ezt az eredményt igazából neki köszönhetem. Ha ő nincs, talán nem úgy alakul az életem, ahogy” – fogalmazott az üzletember.

Később párja miatt otthagyta a kollégiumot és az ösztöndíjából kibérelt egy aprócska szobát az Árpád hídnál, illetve ezekben az években tanulta meg „még a jeget is eladni az eszkimóknak”. Jákob Zoltán elárulta, az egyetem mellett elkezdett dolgozni, és igazából jó is volt abban, amit csinált. Állítása szerint az ott elsajátított képességet mai napig alkalmazza. „Az újpesti piacon árultam mindent is, és ezt szó szerint értem” – magyarázta.

„Voltak zöldséges standok, húspultok, és voltam én, akinél a mosóportól a tranzisztoros rádión át, a tisztálkodási szerekig minden, de minden volt. Jól ment az eladás, és rájöttem, hogy bármit, bárkinek el tudok adni úgy, hogy azt higgye, tényleg szüksége van rá. Ezt a képességemet még ma is használom az üzleti életben. Persze csak akkor, ha tényleg biztos vagyok abban, hogy mindkét fél jól jár”

– vallotta be.

Rossi szerint az első félidőben lefocizták a válogatottat, és vállalja a felelősséget

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány senkire sem akar ujjal mutogatni, de Svájc ellen kevés játékostól látott jó teljesítményt az Európa-bajnokságon.

Orbán Viktor is üzent a magyar válogatott veresége után az Európa-bajnokságon

A magyar miniszterelnök is figyelemmel követte az eseményeket az Európa-bajnokságon Svájc ellen, és ő sem boldog.

3-1-re kapott ki a magyar válogatott Svájc ellen az Európa-bajnokságon

A magyar válogatott egy igen rossz napot fogott ki az Európa-bajnokság második játéknapján Svájc ellen, ám mégsem érdemelt vereséget a második félidőben nyújtott teljesítmény láttán,