Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,43 Ft
Euró
396,72 Ft
Font
471,23 Ft
Bitcoin
66,929 $

Izrael felbőszítheti Iránt a robbanások után

Egyre több forrás számol be arról, hogy izraeli rakéták csapódhattak be Irán területén, ahol többek között nukleáris létesítmények is találhatóak.

...svg content...Fotó: EPA/ABIR SULTAN
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

Amerikai jelentések szerint izraeli rakéták csapódhattak be Irán egyik repülőterén, ahol robbanások hallatszottak. Válaszul az iráni vezetés több városa felett aktiválta a légvédelmet, de egyelőre sokkal többről nem tudni, míg az NBC News forrása állítja, Izrael műveletet hajtott végre Iránban.

A Sky News a forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy egy ügyet ismerő személy szerint Izrael az este folyamán hadműveletet hajtott végre Iránban. Izraeli tisztviselők pénteken értesítették az amerikai kollégáikat arról, hogy válaszlépés várható a konfliktusban, amit az USA mindenképpen szeretett volna elkerülni. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Joe Biden amerikai elnök határozott véleményt fogalmazott meg arról Izrael kormányának, hogy nem vesznek részt semmilyen ellentámadásban, nem támogatják azt, ugyanakkor továbbra is védelmet biztosítanak az izraeli népnek. Irán jelezte, az USA jobban teszi, ha marad a helyén, mivel ellenkező esetben támadás alá vehetik őket a Közel-Keleten.

Egyelőre sok a kérdőjel

Az iráni állami IRNA hírügynökség szerint több tartományban is működésbe léptek a légvédelmi rendszerek. A Sky News katonai elemzője, Michael Clarke szerint Iszfahánnak lenne értelme, ha arra célpontként tekintene Izrael, mivel ott található az egyik legkevésbé érzékeny nukleáris létesítménye Iránnak.

Egy kutatóhelyről beszélünk, ahol körülbelül 3000 tudós dolgozik, de nincs bizonyíték arra, hogy a célpont a nukleáris létesítmény lett volna. Az azonban tény, hogy Iszfahán, ahol a robbanások hallatszottak, azoknak a városoknak egyike Iránban, ahol sok nukleáris munkát végeznek, és egyfajta üzenet lehet ez Izrael részéről, miszerint nem félnek célba venni ezeket a helyszíneket.

Iszfahán több mint 1000 mérföldre található Izraeltől, ami arra utalhat, hogy nem dróntámadás történt, és a szakértő szerint szinte biztosra vehető, hogy jerikói rakéták csapódhattak be az érintett területen.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.