Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Irán aktiválta a légvédelmét a robbanások után

Több városa felett is aktiválta a légvédelmét Irán, miután izraeli rakéták csapódhattak be a területükön.

...svg content...Fotó: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, amerikai jelentések szerint izraeli rakéták csapódhattak be Irán területén. A legutóbbi elemzések arra mutattak rá, hogy Izrael ellentámadása nem valószínű a napokban, de lehetséges, most mégis történt valami, mely tovább növelheti a feszültséget a két ország között a Közel-Keleten.

Az USA kész továbbra is védelmet biztosítani Izraelnek, de azt kizárták, hogy bármilyen ellentámadással kapcsolatos akcióban részt vegyenek, mert nem akarnak háborút Izraellel. Irán pedig jelezte az államoknak, jobb, ha ebből kimaradnak, mivel ellenkező esetben agresszorként fognak rájuk tekinteni. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Az Al Jazeera arról ír, hogy az iráni állami média jelentése szerint több város felett is aktiválták a légvédelmi rendszereket, miután robbanásokat hallottak Iszfahán városában. Az ABC News amerikai televíziós csatorna számolt be arról, hogy egy államokbeli tisztviselő szerint Izrael rakétákat indított egy iráni célpont ellen.

Egyelőre nem nevezték meg az amerikai tisztviselőt, illetve Irán és Izrael sem reagált az ügyben. Az iráni Fars hírügynökség is csupán annyit erősített meg, hogy robbanások hallatszottak Iszfahán városának egyik repülőterén.

Jelenleg nem tudni sokkal többet ennél, de ha valóban izraeli támadás történt, akkor Irán még nagyobb erővel csaphat le, miután korábban azt mondták, akár tízszer nagyobb hullámot is képesek indítani a legutóbbi rakétaesőhöz képest, ha azt szükségesnek látják.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.