Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,167 $

Amerikai jelentés: izraeli rakéták csapódtak be Iránban

Az ABC News arról számolt be, hogy izraeli rakéták csapódtak be Irán területén, aminek súlyos következményei lehetnek.

...svg content...Fotó: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

Irán egy héttel ez ezelőtt indított támadást Izrael ellen, amit sorra ítéltek el az országok. Az irányi kormány azt mondta, önvédelemből támadott, és nem indít újabb hullámot, ha Izrael nem ad választ, ellenkező esetben tízszer nagyobb erővel csaphatnak le.

Az USA ugyan védelmet biztosít Izrael népének, kizárta azt a lehetőséget, hogy háborúba álljon Iránnal. Emiatt semmilyen válaszcsapást nem támogat, amivel csak még nagyobb lehet a feszültség a Közel-Keleten, és ha Izrael és Irán háborús felek lesznek, annak beláthatatlan következményei lennének. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Az Al Jazeera az amerikai forrásra hivatkozva írta azt, hogy egy államokbeli tisztviselő szerint izraeli rakéták csapódtak be Iránban. Az iráni Fars hírügynökség pedig arról számolt be, hogy Iszfahán városának egyik repülőterén robbanások hallatszottak, de ennek okát nem tudták azonnal megállapítani.

Emiatt az érintett iráni város, valamint Siráz és Teherán felett is felfüggesztették a légi járatok közlekedését. A Reuters azt írja, Iszfahán területén több nukleáris létesítmény is található, köztük egy urándúsítási program központi elemével.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.