Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,24 Ft
Euró
386,55 Ft
Font
454,27 Ft
Bitcoin
69,484 $

48 ország egyértelműen elítéli Irán akcióját Izrael ellen

Közel 50 ország írta alá azt a nyilatkozatot, amiben elítélik Irán Izrael elleni támadását, amit ellencsapás követheti.

...svg content...Fotó: Katonák az iráni fegyveres erők napjának alkalmából tartott díszszemlén Teheránban 2024. április 17-én. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Egyelőre úgy fest, hogy lesz ellencsapás Izrael részéről, nem hagyják megtorlatlanul Irán támadását, akik figyelmeztettek, akár tízszer akkora erővel is képesek lecsapni. Szinte minden nap összeül az izraeli kormány, mérlegelve a lehetőségeket.

Közben a Gázai övezetben is zajlanak az akciók, míg az USA egyértelművé tette, védelmet ugyan továbbra is biztosítani fognak Izrael számára, nem támogatják az ellenakciót, és abban biztosan nem vesznek részt. Irán szerint jobb, ha az amerikai vezetés kimarad ebből, mert máskülönben célpontokká fognak válni a Közel-Keleten. Soron kívül Vörös szuperóriás csillag szomszédságában csodálhatjuk meg a holnapi teliholdat

Az Al Jazeera azt írja, az USA és Izrael mellett további 46 ország írta alá azt a közös nyilatkozatot, melyben egyértelműen elítélik Irán támadását. Több száz ballisztikus rakéta, cirkálórakéta és támadó drón emelkedett a magasba, hogy azok Izraeli célpontokat semmisítsenek meg.

A nyilatkozatában szereplő országok azt is közölték, hogy Irán több más ország légterét is megsértette, ártatlan emberek életét veszélyeztetve ezzel. Sőt, az adatok szerint a fegyverek a jeruzsálemi szent helyek közelében lévő légtéren is áthaladtak.

A nyilatkozatot aláírt országok több mint fele európai volt, de Argentína, Ausztrália, Kanada, Ecuador, Japán, Új-Zéland, Mikronézia, Palao, Pápua Új-Guinea, Japán, Dél-Korea és Pápua Új-Guinea is csatlakozott – tudhattuk meg a Al Jazeerától.

Megtalálhatták az allergia ellenszerét, saját immunrendszerünk lehet a kulcs

Százmilliók küzdenek a kellemetlen tünetekkel, most két kutatócsoport is új eredményekkel kecsegtet.