Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,24 Ft
Euró
386,55 Ft
Font
454,27 Ft
Bitcoin
69,484 $

Irán elkezdett felkészülni Izrael megtorló csapására

Irán számít arra, hogy Izrael nem hagyja válaszcsapás nélkül a támadásukat, így ennek megfelelően készülnek.

...svg content...Fotó: Az iráni hadsereg által közreadott képen rakétát lőnek ki a Perzsa-öbölben tartott iráni hadgyakorlaton 2024. január 19-én. MTI/EPA/Iráni hadsereg
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

Irán a támadást követően tisztázta, ha Izrael nem torolja meg a csapásukat, nem indítanak következő hullámot. Az iráni kormány pontosan tisztában lehetett azzal, hogy az izraeli vezetés nem fogja tétlenül figyelni az eseményeket.

A hírek szerint az USA igyekszik lebeszélni erről Izraelt, mert annak súlyos ára lehet a Közel-Keleten. Úgy tűnik, hiába, mert az izraeli hadsereg közölte, lesz válasz, de azt egyelőre nem tudni, mikor, hol és milyen erővel csapnak le, ez lehetséges, hogy még kidolgozás alatt áll, és több forgatókönyv is lehet az asztalon. Soron kívül Vörös szuperóriás csillag szomszédságában csodálhatjuk meg a holnapi teliholdat

Az USA nem akar háborút Iránnal, ugyanakkor védelmet biztosítanak Izraelnek. Irán azt mondta, mindaddig nem tekintik célpontnak az amerikai hadsereget a térségben, amíg nem segítik a támadásokban Izraelt. Ugyanakkor már az komoly erőt jelent Izrael neve mellett, hogy az USA védelmet ad számukra.

Az Al Jazeera azt írja, az iráni haditengerészet már hajókat kísér a Vörös-tengerre, miközben felkészülnek az izraeli válaszra. Kereskedelmi hajóknak biztosítanak kíséretet, amit az irániak jelentettek be, miközben világszerte nő az izraeli megtorlástól való félelem.

Irán részben már fel is készült a megtorlása, és az izraeli háborús kabinet ma ismét összeül, hogy megvitassák a válaszlépéseket. Az iráni kormány azt mondta, ha szükséges, tízszer akkora erővel csapnak le, mint legutóbb, amivel valószínűleg súlyos károkat tudnának okozni, melynek hatására háború törne ki a két ország között.

Megtalálhatták az allergia ellenszerét, saját immunrendszerünk lehet a kulcs

Százmilliók küzdenek a kellemetlen tünetekkel, most két kutatócsoport is új eredményekkel kecsegtet.