Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Egy évtizeden belül elkészülhet a tökéletes öregedés elleni gyógyszer

Unsplash
Tudomány
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Kutatók szerint olyan fejlett szintre került a modern kori orvostudomány, hogy az elkövetkező évtizedben megállítható lesz az idősödés.

Celine Halioua, PhD hallgató kollégáival együtt olyan készítmény kifejlesztésén dolgozik, amelyekkel meghosszabbítható a kutyák élete, a kísérleti szert pedig már több ízben is sikeresen alkalmazták.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Megállapították, hogy ha már időben elkezdik adagolni a gyógyszert az állatoknak, akkor elérhető, hogy 2-3 éves koruktól kezdődően évenként akár 6-8 esztendővel is kinyújtható a várható életkoruk – olvasható a New Statesman riportjában.

Mindez embereknél a gyakorlatban azt jelentené, hogy úgynevezett szenolitikumok segítségével a GDF11 öregedést megelőző fehérjét folyamatosan adagolnák, és már fiatal kortól kezdődően megerősíthetnék az immunrendszert.

Ha sikerülne a procedúrát biztonságosan végrehajtani, akkor serdülőkorig több mint 30 éves plusz életkort is kicsikarhatnának a technológia révén, ezáltal akár 120 éves átlagéletkorra is kitolódhatna a statisztika.

Természetesen rengeteg biológiai, gazdasági és jogi kérdést is felvet a módszer, hiszen a gazdagok visszaélhetnek vele, ami azt jelentené, hogy olyanok kezébe jutna a korszakalkotó öregedés elleni gyógyszer, akik a legtöbbet fizetnék érte.

Az egyenlőség felborulásával demográfiai katasztrófa következhetne be, nem beszélve arról, hogy újból feudális rendszerbe sodródhatna az emberiség, és még több hatalom kerülne a potenciálisan több száz évig élő önkényurak kezébe.