Clouds
21 Budapest
Dollár
360,12 Ft
Euró
390,39 Ft
Font
444,83 Ft
Bitcoin
23,050 $

Hivatalos: rekordösszegért igazolt a Manchester City, alakul a verhetetlen csapat

Fotó: Twitter/Aston Villa
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Pep Guardiola nagyon boldog lehet, mivel lassan a kispadon is csak klasszisok foglalhatnak helyet, mint a régi szép időkben a Barcelonánál, vagy az örök rivális Real Madridnál.

Noha a Manchester City az előző szezonban megnyerte a bajnokságot és a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutott, semmit nem akar a véletlenre bízni. Több nagy igazolást is tervezett, amelyek közül az egyiket most végre is hajtotta.

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

Régóta nem titok, hogy Grealish volt az egyik fő kiszemelt, aki az Aston Villánál hatalmas sztárrá vált, és csak idő kérdése volt, hogy mikor vált klubot. Noha nevelőegyüttese nem akarta elengedni a csapatkapitányát, nem volt mit tenniük.

Egyrészt a 25 éves támadó középpályás menni akart, másrészt a City akkora összeget tett le az asztalra, hogy arra nem lehetett nemet mondani. Már a korábbi hírek is 100 millió fontról szóltak, ami abszolút rekord a Premier League-ban.

Manchesterben még egy ennél is drágább igazolást terveznek, és 100%-ra lehet venni, hogy össze is fog jönni az üzlet. Grealish után Kane lehet a következő rekorder, aki 120 millió fontért cserébe költözhet el Londonból, ahonnan már tavaly nyáron távozott volna, de Mourinho érkezése meggyőzte, hogy maradjon még egy évet.

A hivatalos közlemény szerint a 25 éves középpályás, aki a nyolc szezonja alatt 213 alkalommal lépett pályára, miközben 32 gólt és 43 gólpasszt jegyzett, összesen hat évre írt alá. Grealish elmondta, hihetetlen boldog, hogy a Manchester City játékosa lehet, amit a legjobb csapatnak nevezett az országban, miközben egy olyan edző alatt fejlődhet tovább, akit sokan szintén a világ legjobbjának tartanak.

A klub részéről elmondták, hihetetlen tehetségnek tartják az új igazolásukat, és boldogok, hogy egy ilyen kaliberű játékos csatlakozik hozzájuk. Biztosak benne, hogy a szurkolók imádni fogják őt a pályán látni, és Guardiola szintén imádja a játékát, ami ugyancsak hozzájárult ahhoz, hogy megszerezzék. Ahogyan ők fogalmaztak, „a mi stílusunk és az ő stílusa illeszkednek egymáshoz.”