Megvan a Manchester City 100 millió fontos igazolása, abszolút rekord

Fotó: Twitter/Aston Villa
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 5. - 06:52

Ezzel az igazolással rekordot dönt a Manchester City a Premier League-ban, soha ezelőtt nem fizettek ennyi pénzt egy játékosért az angol bajnokságban.

Gyakorlatilag csak idő kérdése volt, hogy az Aston Villa mikor bólint rá a visszautasíthatatlan ajánlatra, ami anyagi szempontból hatalmas pluszt jelent majd számukra. Ez egy olyan összeg, amely bármely klubnak komoly bevételt jelent, nemhogy az Aston Villának ebben a nehéz gazdasági helyzetben.

Grealish 2001 óta szerepel a klub színeiben, így a távozása több mint érzelmes lehet, ugyanakkor szüksége van arra, hogy szintet lépjen, miközben 25 esztendős, tehát most lehet pályafutása legjobb időszakában.

A támadó középpályás 100 millió fontért válthat klubot, amire soha ezelőtt nem volt példa Angliában. Ez abszolút rekord lesz, de csak rövid ideig, mivel a City Kane játékjogáért még többet fizethet.

Így tért vissza az Eb-n szívrohamot kapott Christian Eriksen (videó)

Fabrizio Romano jelentése szerint a City és az Aston Vila szerda este írta alá a papírokat a megegyezés után, így minden akadály elhárult, hogy a sztárjátékos Manchesterbe költözzön. 2026 júniusáig fog aláírni, és már ma délelőtt átesik az orvosi vizsgálaton, ami után következhet a hivatalos bejelentés.