Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Hiába figyelmeztették az iskolai illetékest, hogy fegyver van a 6 éves kisfiúnál

Fotó: unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Életveszélyesen megsebesítette tanítóját az első osztályos kisfiú, megelőzhető lett volna a lövöldözés.

A Richneck általános iskola biztonsági illetékesét hiába figyelmeztették háromszor is, hogy egy első osztályos gyereknél fegyver van, végül nem történt semmilyen lépés a lövöldözés megelőzésére.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Mint korábban megírtuk, a 25 éves Abigail Zwerner életveszélyes sérülést szenvedett, miután a kisfiú – a hatóságok szerint gyilkossági szándékkal – lelőtte, Diane Toscano ügyvédnő szerint pedig az iskola vezetősége egyszerűen figyelmen kívül hagyta a figyelmeztetéseket.

Megmotozták volna a kisfiút, de nem engedélyezték

Úgy gondolhatták ugyanis, hogy egy 6 éves gyerek nem jelenthet veszélyt. Az iskola mostanra ugyan leváltotta a főfelügyelőt, ám vélhetően így is komoly kártérítést kell majd fizetniük a meglőtt tanítónak.

“Ez a tragédia teljes mértékben megelőzhető lett volna, ha az iskola biztonságáért felelős főfelügyelő megtette volna a kellő lépéseket, és cselekedett volna, amikor tudomást szerzett a közvetlen veszélyről” – mondta Toscano.

A helyzet tragikuma, hogy a megsebesített pedagógus mellett egy másik tanár is átkutatta a gyermek táskáját, ám az a fegyvert magánál tartotta, a fiú megmotozásához azonban nem járult hozzá az iskolai főfelügyelő – írta a The Straits Times.