Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Szándékosan akarhatott gyilkolni a gyanúsított hatéves diák az USA-ban

Fotó: Unsplash/Maxim Hopman
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrség megállapítása szerint a mindössze 6 esztendős diák szándékosan lőtt a tanárára Virginiában.

Szándékosan lőtt tanárára a hatéves diák múlt pénteken egy tanórán Virginiában – közölt részleteket a Virginia állambeli Newport News rendőrfőnöke az esetről. Steve Drew elmondta, nem véletlen balesetről van szó, hanem az első osztályos diák a tanórán egy hátizsákból vette elő a fegyvert, majd rálőtt a tanárára.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A tanárnőt, Abby Zwernert kórházban ápolják, állapota stabil, a gyerekek közül senki nem sérült meg. A rendőrségi tájékoztatás szerint a fegyvert legálisan vásárolta a kisdiák édesanyja és tartotta otthonukban, ahonnan a gyerek bevitte az iskolába. Az is elhangzott, hogy a gyereket fizikai erővel kellett megfékeznie egy iskolai alkalmazottnak, majd a rendőrség őrizetbe vette.

Az eset közvetlen előzményeiről a nyomozás érdekében a hatóság nem adott tájékoztatást. Arról sem adtak információt, hogy a hatéves tettest jelenleg hol tartják. A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy az életkora miatt a bíróság nem kezelheti felnőttként, és, ha elítélik, még ahhoz is túl kicsi, hogy fiatalkorúak börtönében, javítóintézetben töltse le a büntetést.

Az iskola vezetője közölte, hogy az intézmény, a Richneck Általános Iskola egész héten zárva tart. A tanárnő felépüléséért hétfő este gyertyás virrasztást tartottak. Newport News egy 186 ezres város Virginia állam keleti részén a James és a York folyók torkolatvidékén.

(MTI)