Clouds
21 Budapest
Dollár
360,11 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
443,46 Ft
Bitcoin
23,206 $

Hatéves kisfiú lőtt rá egy tanárnőre az osztályteremben Virginiában

Fotó: Unsplash/Kimberly Farmer
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy hatéves diák sebesített meg egy tanárt Virginiában egy első osztályos tanteremben történt veszekedés során.

A rendőrség beszámolója szerint nem balesetről van szó, a nyomozók pedig azon dolgoznak, hogy kiderítsék, a hatéves kisfiú honnan szerzett fegyvert. Az incidens Virginiában történt, amiről széles körben beszámoltak, miután a Richneck Általános Iskola egyik diákja életveszélyes sérüléseket okozott egy 30-as éveiben járó tanárnőnek.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A rendőrség közleménye szerint diákok nem sérültek meg a lövöldözésben, és a sérült nő állapota késő délutánra valamelyest javult. Röviddel a fegyver elsütése után a diákot őrizetbe vették, míg a lőfegyvert lefoglalták, ami ott volt az osztályteremben.

Tisztázták, a gyerek nem járkált lövöldözve a fegyverrel az iskolában, azt kizárólag az osztályteremben sütötte el. Az incidenst nem balesetként kezelik, de több részletet egyelőre nem közöltek – írja az Al Jazeera.

Newport News egy körülbelül 185 ezer lakosú város Virginia délkeleti részén, ahol eddig nemigen történt hasonló eset. A virginiai törvények nem teszik lehetővé, hogy a hatéveseket felnőttként állítsák bíróság elé, illetve a gyerek túl fiatal ahhoz, hogy fiatalkorúak igazságügyi minisztériumának őrizetébe kerüljön, ha bűnösnek találják.

Rendkívül ritka, hogy egy hatéves gyermek lövöldözzön, a korábbi támadásokat az évtizedek alatt általában 7, 8 és 9 éves gyerekek, illetve idősebbek követték el. 2000-ben egy hatéves kisfiú egy 32-es kaliberű pisztollyal lövöldözött a michigani Flint közelében lévő Buell Általános Iskolában. Egy másik hatéves gyereket talált el nyakon, aki fél órával később belehalt a sérülésébe.