Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Hamarosan megkezdheti az EMA a Sinopharm vakcinák vizsgálatát

Szolnok, 2021. március 24. Oltáshoz előkészített kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina fecskendőkben Szénási Szilvia háziorvos szolnoki rendelőjében 2021. március 24-én. MTI/Mészáros János
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Felvette a kapcsolatot a kínai gyár az Európai Gyógyszerügynökséggel, ami azt jelenti, hogy megkezdődtek a hivatalos tárgyalások a felek között.

Az EMA igazgatója keddi európai parlamenti meghallgatásán elmondta, a kínai Sinopharm oltóanyagát képviselő vállalattal tárgyalások kezdődtek, így nemsokára eldőlhet, engedélyezik-e a készítményt az Európai Unióban is.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A Portfolio hírportál értesülései szerint Emer Cook abban reménykedik, hogy a tárgyalásoknak az lesz a vége, hogy a közeljövőben elindíthatják a kínai vakcinák vizsgálatait.

Az orosz Szputnyik V esetében az üzemlátogatások következnek, azonban egyelőre nem lehet megmondani, pontosan mikor kaphatja meg a védőoltás az EMA engedélyét.

Cooke hozzátette, a kísérleti eredmények még nem teljesek, a gyártási procedúráról pedig egyelőre semmilyen információt sem kaptak.