Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Halálos fenyegetést kapott az argentin világbajnok Di Maria és családja

Vizsgálatot indítottak az ügyben, egyelőre nem tudni, ki áll a fenyegetés mögött.

MTI/EPA/BASTIAAN SLABBERS
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint arról a helyi rendőrség és ügyészség beszámolt, a napokban egy furcsa csomagot találtak Ángel Di Maria Rosarióban található lakásánál. A futballistának és családjának címzett névtelen üzenetben azzal fenyegették meg, hogy az életével fizetnek, ha visszatér az argentin első osztályban szereplő Rosario Central csapatához.

A fenyegetést Di Maria egyik közelmúltbeli, ártatlannak tűnő nyilatkozata miatt küldték, melyben azt mondta, hogy szívesen visszatérne nevelőklubjához a jövőben. Az ügyet komolyan vették a hatóságok, ami nem meglepő, hiszen Argentínán belül Rosarióban az egyik legrosszabb a gyilkossági ráta. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Az egymilliós nagyvárosban csaknem 22 gyilkosság jut 100 000 lakosra vetítve, ami jócskán meghaladja az 4,2-es országos átlagot. Az egyre csak növekvő erőszakhullám mögött többnyire a Rosario kikötőit uraló helyi drogkartellek állnak – közölte az ESPN.

„Az ilyen fenyegetések nagy társadalmi felzúdulást váltanak ki, a céljuk pedig az, hogy megijesszék a lakosságot és a közszerelőket” – mondta Esteban Santantino, aki a helyi önkormányzat biztonsági szolgálatában dolgozik. Tavaly is volt egy hasonló eset, akkor Lionel Messi egyik rokonának boltjára lőttek rá.

A fenyegetés kapcsán Argentína szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni is megszólalt: „Di Maria tudja, hogy teljes mértékben támogatjuk őt, bármire is van szüksége. Most az a legfontosabb, hogy játsszon, ez egy kicsit megnyugtatja őt” – fogalmazott.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.