Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,97 Ft
Euró
392,90 Ft
Font
459,72 Ft
Bitcoin
68,260 $

Újabb információk jelentek meg a halálos Esztergom-Nyerges Rallyról

Többek között Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke is megszólalt a tragédia kapcsán.

Fotó: Összetört versenyautó az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én. Az első információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek, amikor a raliversenyen egy jármű eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról és a nézők közé hajtott Lábatlan és Bajót között. MTI/Bodnár Boglárka
Baleset

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, halálos baleset történt az Esztergom-Nyerges Rallyn az elmúlt hétvégén, annak második napján. Többeken már nem lehetett segíteni, olyan súlyosak voltak a sérüléseik, röviddel a becsapódás után elhunytak. A mentők nagyon hamar kiértek a helyszínre, mentőhelikopterek is érkeztek, majd megkezdték a mentést.

Felvételek is megjelentek a tragédiáról, amik bizonyítékkal szolgálhatnak a rendőrség számára. Zajlik a nyomozás a szakértők bevonásával, valószínűleg már a raliautóban ülőket is meghallgatták az esetről, ami sokakat sokkolt, rég volt példa hasonlóra, amikor ilyen sokan hunytak el egyszerre egy eseményen. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A HírTV arról számolt be, hogy a rendőrség megerősítette, nem lehettek volna azon a területen nézők, ahol a vasárnapi tragédia történt. Már zajlik a büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, míg Szujó Zoltán, korábbi F1-es kommentátor és riporter, aki egy ideje a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, azt mondta, alapjaiban kell újragondolni a magyarországi raliversenyek lebonyolítását.

Szujó a HírTV-nek elmondta, a rendezvény biztonsági terve teljesen rendben volt, és kiemelte, olyan helyen történt baleset, ahol nem állhattak volna nézők, mégis sokan megtették ezt, majd négy ember az életével fizetett ezért. Szujó hozzátette, a tragédia egy nézők elől elzárt területen történt, ráadásul táblával és szalaggal jelezték mindezt. Többszöri figyelmeztetés ellenére a szurkolók visszamentek a tiltott helyre, majd nem sokkal később bekövetkezett a tragédia.