Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,91 Ft
Euró
395,73 Ft
Font
468,43 Ft
Bitcoin
66,016 $

Újabb, Gulyás Gergelynek küldött sms-üzenetekről beszélt Magyar Péter

Magyar Péter ezúttal az olimpia kapcsán hozta szóba Gulyás Gergely minisztert, akivel egykor jó barátok voltak, de ez már a múlt.

...svg content...Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. május 9-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismeretes, Magyar Péter nemrég igen élesen fogalmazott a Momentumról, ami kiverte a biztosítékot a pártnál. Az olimpia témájában szólalt meg Magyar, amire évekkel korábban reális esély nyílhatott volna, hogy Budapest adjon otthont a világ legnagyobb eseménynek, de végül a projekt nem valósult meg.

Donáth Anna, aki hétfő reggel megerősítette, ott lesz a köztévés vitán, ahogyan Magyar Péter is, rendkívül dühös volt a Tisza Párt vezetőjének nyilatkozata miatt. Azzal átlépett egy határt Magyar a Momentumnál, ami szintén téma volt a Telexnél, miután Varga Judit volt férje bűnben fogant pártnak nevezte őket. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Akkoriban a nagyban kampányoltak a 2024-es olimpia ellen, majd a Telex megkérdezte Magyar Pétert, szerinte szüksége van-e olimpiára Budapestnek. Erre azt felelte, jelen helyzetben nincs, de 2017-ben még egészen más volt a helyzet, miután senki nem láthatta, hogy jön a koronavírus, és azzal együtt egy gazdasági válság. „Valószínűleg 2024-ben nehezen rendeztünk volna olimpiát.” – ismerte el.

Magyar Péter és az SMS-ek

De szerinte levágták a mondat egyik felét, és azt mondta, hogy „neki magánszemélyként, Magyar Péterként nagyon nem esett jól, hogy valaki úgy gründol egy politikai pártot, hogy valami ellen.”nehezen rendeztünk volna olimpiát.” – írja a lap a cikkében.

A kormány hibájának tartja, hogy az olimpia végül nem lett nemzeti ügy, mert szerinte egy ilyen eseményt csak úgy lehet megtartani, ha van mögötte nemzeti támogatás. Elvárta volna, hogy a kormány kiáll az ügy mellett, teljes vállszélességgel beáll mögé, és végigviszi a folyamatot.

„Nem Budapesten kellett volna erről népszavazás, hanem általában, minden magyar embert megkérdezni. És a kormánynak kellett volna megkérdeznie, ahogy egy Alaptörvény elfogadásánál is a kormánynak kellett volna megkérdeznie a magyar embereket, akkor nem lehetne arról vita, hogy milyen Alaptörvényünk van, és miért van egyáltalán új Alaptörvény.” 2017-ben még Brüsszelben dolgozott, és dühös volt, hogy a kormány nem állt bele a népszavazásba. Ennek kapcsán mondta azt, lehet, még az SMS-ei is megvannak, amiket akkor Gulyás Gergelynek küldött erről.