Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Donáth Anna semmit nem ír alá, de ott lesz a nagy köztévés vitán

Donáth Anna megerősítette, ugyan nem írja alá az MTVA által küldött dokumentumot, elmegy a köztévés vitára.

...svg content...Fotó: Facebook/Donáth Anna
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Magyar Péter az ATV-nek erősítette meg vasárnap este, hogy ott lesz a köztévés vitán, bár eredetileg Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel akart vitázni. Helyettük Deutsch Tamás és Dobrev Klára lesz a vitapartnere a nagyobb pártok közül, addig a Momentumot Donáth Anna képviseli.

Donáth és Magyar kapcsolata nem túl idilli, a Momentum vezetője élesen szólalt fel a Tisza Párt egyik rájuk tett megjegyzés miatt. Most pedig bejelentette, hogy ugyan az MTVA dokumentumát nem írja alá, ott lesz a vitán. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

„A múlt héten új feltételt szabott az MTVA a köztévés vitán való részvételre. Alá kellett volna írnom egy nyilatkozatot, amiben egyrészt vállalom, hogy kizárólag a köztévé által szabott témákban szólalok meg.” – írta a legújabb posztjában Donáth a hivatalos Facebook oldalán hétfő reggel.

„Másrészt azt is vállalnom kellett volna, hogy ha a köztévé valamelyik szerkesztője úgy ítéli meg, hogy számukra nem komfortos a véleményem, akkor lekeverhetnek és a vitából kizárhatnak. Természetesen ezt a beleegyezésemtől függetlenül egyébként is megtehetik, hiszen a kormány propagandatévéjéről van szó.” – tette hozzá.

Donáth elmondta, végül miért jutott arra az elhatározásra, hogy nem írja alá az MTVA dokumentumát, és mi az oka annak, hogy ennek ellenére is vitázni fog élőben a köztévén, amit várhatóan rengetegen fognak figyelemmel követni. „De azt gondolom, hogy a képviselői esküm és a saját lelkiismeretem elárulása lett volna, ha az aláírásomat adom a cenzúrához. Ezen túl kifejezetten provokációnak éreztem, hogy az általuk diktált vitafeltételekhez olyan módon kellett volna a nevemet adni, mint „az akaratommal mindenben egyezőt”.

„Ezért aztán megírtam az MTVA-nak, hogy a vitán ott leszek, de a nyilatkozatot lelkiismereti okokból nem tudom aláírni. Most megérkezett a köztévé válasza. Meghátráltak. „Szeretettel” várnak. Én továbbra is abban hiszek, hogy értékalapon kell politizálni. És nem játszom a játékszabályaik szerint. Ahogy a Momentum sem.”

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.