Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Gulácsi sem biztos abban, hogy ő fog védeni az Európa-bajnokságon

Lehetséges, hogy Gulácsi Péter csak csere lesz az Európa-bajnokságon, de Marco Rossi egyelőre nem közölte a döntését.

...svg content...Fotó: Gulácsi Péter a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában 2024. március 18-án. A magyar válogatott Törökország csapatával játszik barátságos mérkőzést március 22-én a Puskás Arénában. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Dibusz Dénes nem egy válogatott meccsen mutatta meg, hogy megérdemli a lehetőséget. A Ferencváros kapusa semmivel nem nyújtott rosszabb teljesítményt a nemzetközi szinten játszó sztárkapusokhoz képest. Sőt, elnézve a tehetségét, a tapasztalatát, bármelyik topcsapatnál játszhatna, akár a Premier League-ben.

Kapustársa, Gulácsi Péter nem tagadja, a sérülés utáni újrakezdés nehéz volt számára, ugyanakkor azóta pályára lépett pár alkalommal, és a magyar válogatott mezt is magára húzhatta. A klubjánál és a válogatottnál is magabiztosan védett, ami még több önbizalmat adott neki a folytatásra, ami izgalmasnak ígérkezik. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A legnagyobb kérdés, hogy ki fogja védeni a magyar kaput a közelgő Európa-bajnokságon, mert Dibusz parádés módon teljesített Gulácsi távollétében, és maximálisan kivette a részét a továbbjutásból. Marco Rossi pályafutása egyik legkeményebb döntése előtt áll, és Gulácsi sem biztos abban, hogy lesz a kiválasztott.

„50–50 százalék, a kapusposzt most kétesélyes a válogatottban. Ahogy a szövetségi kapitányunk is mondta, amíg sérült voltam, Dibusz Dénes nagyon jól védett az Eb-selejtezőben, fontos szerepet játszott abban, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra.” – idézte az M4 Sport a kiváló kapust, aki továbbra is a Lipcse játékosa a Bundesligában.

Az sem titok, hogy Gulácsi nagyon boldog lenne, ha rá esne végül Rossi választása. „Most visszatérhettem én is, Törökország ellen 1–0-ra győztünk, jól teljesítettem, egész sokat kellett védenem. Természetesen nagyon örülnék annak, ha Németországban én állnék a magyar kapuban az Eb-n, ez különleges lenne.”