Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,754 $

Mióta itt jártál:

Guardiola szerint Haalandot örökké kritizálni fogják, ha nem lő mindig két-három gólt

Fotó: EPA/Adam Vaughan
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Manchester City edzője szerint Haalandot mindig kritizálni fogják a karrierje során, ha nem szerez két-három gólt meccsenként.

Haaland még mindig csak az első szezonját tölti Angliában, de már most minden nagy rekordot megdönthet. Elképesztő iramban kezdte el termelni a gólokat, majd valami mintha megtört volna benne.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Jöttek is a kritikák, ám az utóbbi időben mindez változott, miközben kedd este a Bajnokok Ligájában egymaga lőtt öt gólt a Lipcse ellen. Ez lehetett volna több is, de Guardiola úgy döntött, lecseréli a legnagyobb sztárját a második félidő első felében.

„A legtöbbször, miután valakinek megvan a mesterhármasa, 65 perc után cserélek. Ha 22 vagy 23 évesen érte volna ezt a mérföldkövet, a rekordot, akkor unalmas lenne az élete. Most van egy célja arra vonatkozólag, hogy mindezt a jövőben is megtegye. Itt és mindenhol máshol. Emiatt i s cseréltem.” – idézte a Sky Sports Guardiolát, miközben Haaland azt mondja, nem emlékszik a góljaira.

Haalandot mindig kritizálni fogják

„Csak ma öt gólt lőtt, de azt gondolom, hogy 30 vagy 35 alkalommal vett részt a játékban labdával. Ez az, amit keresünk, amikor része vagy a játéknak – védekezésben és támadásban egyaránt. Amikor hozzád kerül a labda, akkor okosabb, pontosabb vagy.”

„Képes erre, de nehéz gólt lőni, ha 40 vagy 50 percig nem értél labdához. Néha ez az ő hibája, nem mozog eleget. Például a Crystal Palace ellen azt mondtam neki, nem játszott jól, míg más napokon ez a mi hibánk. A Lipcse otthonában a második félidőben nem találtuk őt.”

„Előbb-utóbb beszélgetünk erről, és dolgozunk rajta. Megpróbáljuk felgyorsítani a folyamatot, és azt mondanám, hogy lehetünk lassabbak is, de ha egyszer megtörtük az utat középen, akkor gyorsabbnak kell lennünk.”

„Néha az emberek azt gondolják, hogy mindez az összeállítástól függ, hogy lassan vagy kényelmesen fogunk játszani. A mentalitásunk az első naptól kezdve nagyon agresszív, de néha az ellenfél miatt nem tudjuk ezt megtenni.”

„Öt gól! Mit is mondhatnék, számok ebben a szezonban. Az a problémája ennek a srácnak, hogy minden alkalommal, amikor nem lövünk két-három gólt, az egész pályafutása hátralévő részében kritizálni fogják. Ez az igazság.”