Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Haaland egymaga ejtette ki Szoboszlaiékat a Bajnokok Ligájából, ötöt lőtt a Lipcsének

Fotó: EPA/Adam Vaughan
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Semmi esélyt nem adott a Manchester City a Lipcsének a Bajnokok Ligája visszavágóján, Haaland egymaga lőtt öt gólt.

A Manchester City rögtön éreztette a Lipcsével, esélyt sem akarnak adni nekik az első mérkőzés után, ami meglepő módon 1-1-es döntetlennel ért véget. Gündogan már a 3. percben gólt lőhetett volna, és ez intő jel volt a vendégek számára.

Soron kívül Nem kell aggódni, a következő napokban sem lesz hiány tojásból

A 11. percben Haaland került ziccerbe, amit Blaswich még védeni tudott. A 20. percben viszont jött a rossz hír, a VAR-os elemzést követően kezezés miatt a játékvezető úgy döntött, hogy büntetőt ítél a Citynek.

Haaland ezúttal sem hibázott, majd három perccel később duplázott, már fejjel. Egy kipattant lövés után volt eredményes a világklasszis támadó, miközben a Lipcse igazán támadni sem tudott a havas eső miatt egyre csúszósabb pályán.

Haaland hamar triplázott, de továbbment

A 31. percben Haaland kis híján triplázott, Blaswich-nak kellett megint nagyot védenie. Három perccel ezután volt egy nagyon furcsa jelenet, amikor Ederson kirontott a kapujából, messze attól. Senki sem akart hinni a szemeinek, amikor a kemény belépőt követően a City kapusa megúszta a jelenetet, a Lipcse még csak szabadrúgást sem kapott.

A 39. percben a lipcsei védelem újra kihagyott, Gündogan próbálkozását azonban Blaswich ügyesen hárította, meccsben tartva a csapatát. Röviddel az első félidő lefújása előtt gyakorlatilag minden eldőlt, ezúttal szögletből talált be Haaland, nem kis szerencsével, mivel a Lipcse játékosa ugyan a vonalról mentett, rárúgta a labdát az érkező támadó lábára.

A második félidő elején újabb gól született, Gündogan egy szép cselt követően gurított a hálóba, amivel már 4-0 volt az állás. Sok időnek nem kellett eltelnie ahhoz, hogy megszülessen az ötödik találat, Haaland megint egy szöglet után volt eredményes, ráadásul most először rúgott négyet a BL-ben. Ennél azonban nem állt meg, és ugyancsak szögletből lőtt gólt, amit megelőzően megintcsak elé pattant a labda.

Ekkor még mindig csak az 57. percben járt a játék, 6-0-s állással. A norvég világsztár több gólt már nem jegyezhetett, de csak amiatt, mert a 63. percben lecserélték, hogy pihenjen a következő találkozóra. A mérkőzés utolsó gólját De Bruyne szerezte a hosszabbításban, igazi szépségdíjas találat volt. Végül 8-1-es összesítéssel jutott tovább a következő a körbe a City, addig a Lipcse számára befejeződött a sorozat.