Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Haaland a Lipcse kiütése után: „Nem gondolkodom, csak lövök”

Fotó: EPA/Adam Vaughan
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Haaland még csak a góljaira sem emlékszik, amiket a Lipcsének vágott a Manchester City színeiben kedd este a Bajnokok Ligájában.

Nagy meglepetésre a Lipcse otthonában csak egy 1-1-es döntetlenre volt képes a világsztárokból álló Manchester City. A visszavágót azonban hamar eldöntötték, ráadásul Haaland rekordot döntött a britekkel.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Összesen öt gólt gyűjtött, gyakorlatilag minden kísérlete célt ért. Végig mosolygott, talán maga sem hitte el, hogy mindez megtörténik, soha ezelőtt nem volt példa arra, hogy öt gólt szerezzen a BL-ben, és ez más City-játékosnak sem sikerült a csapat fennállása óta.

„Ez egy nagy este. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatok, imádom ezt a sorozatot. Öt gólt lőttem, és 7-0-ra nyertünk, ami miatt nagyon boldog vagyok.” – fogalmazott a BT Sport kérdésére Haaland.

Haaland nem emlékszik a góljaira

„Nem emlékszem a gólokra, csak lövök, nem gondolkodom!” – tette hozzá a világklasszis csatár, aki maximálisan elégedett. „Sok gól született ma, de nem gondolkodtam, csak csináltam a dolgomat.”

„A büntetőnél is csak be akartam juttatni a hálóba a labdát, ugyanígy a második gólnál is, akárcsak a harmadiknál, és a többinél. Sok minden a gyors gondolkodásról szól, és arról, hogy megpróbálom oda tenni, ahol nincs a kapus. Ez kicsit a kvalitásról is szól, de nagyrészt fejben dől el.”

Haaland még több gólt is szerezhetett volna, ám hamar lecserélte Guardiola a második félidőben. „Mondtam neki, hogy szívesen szereznék egy dupla mesterhármast, de mit tehetünk?” – tette fel a kérdést a Sky Sports hasábjain.