Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
466,49 Ft
Bitcoin
57,751 $

Génmódosítási kísérleteket végeztek el az ujgurokon Kínában

Szinte egerekként és patkányokként használták az ujgurokat, akiket arra kényszerítettek, hogy különféle genetikai kísérletekben vegyenek részt.

...svg content...MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Habár egyes kínai tanulmányokban azt írták, önkénteseken végezték el a teszteket, valójában arról volt szó, hogy ártatlan ujgur embereket kényszerítettek arra, hogy vérmintákat adjanak le és szerepeljenek a genetikai kísérletekben – tudta meg a The New York Times.

Hiába figyelmeztették a nemzetközi kollégák a tudományos folyóiratokat, nem tudtak tenni semmit sem, hiszen hivatalos adatok nem álltak rendelkezésükre arról, hogy éppen a Kínában élő kisebbség vegzálásával érték el sikereiket a távol-keleti szakemberek. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

Az egyik kutatás során például azt vizsgálták, miként változhat az emberek kinézete felnőttkorban kizárólag a genetikai kódolásuk alapján, ehhez pedig vérmintákat gyűjtöttek be ujguroktól, akiket azzal fenyegettek meg, hogy munkatáborokba zárják őket, ha nem engedelmeskednek.

Kína természetesen tagadja a vádakat, elmondásuk szerint kizárólag olyan önkéntesekkel dolgoztak, akik beleegyeztek abba, hogy rajtuk klinikai teszteket hajtsanak végre orvostudományi célokból.

Ezzel szemben a hírportálnak nyilatkozó, ujgur érdekképviselettel foglalkozó szakértő arról beszélt, még a rendőrséget is bevonták a folyamatokba, így lényegében ráerőltették az emberekre, hogy adjanak vért, miközben azt sem tudatták velük, mire fognak kelleni ezek a minták.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.