Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,50 Ft
Euró
381,45 Ft
Font
445,05 Ft
Bitcoin
43,446 $

További Hírek

Nyomozást indítottak francia ügyészek négy divatcég ellen, amiért a vádak szerint titkolták, hogy emberiség elleni bűntettekben vesznek részt a kínai Hszincsiang tartományban.

Egy frissen nyilvánosságra hozott jelentés szerint Kína nemcsak a saját területén, hanem a külföldön élő ujgurok elnyomása érdekében is mindent megtesz, ám ez csak a „jéghegy csúcsa” lehet.

A nemzetközi emberi jogi jogvédelemmel foglalkozó Amnesty International szerint Kína emberiség elleni bűntetteket követel Hszincsaing régióban az ujgur és egyéb muszlim kisebbségekkel szemben.

Kiderült, hogy a cupertinói techóriás hét beszállítója ujgurok általi kényszermunka révén gyárthatja le a cég termékeinek összeszereléséhez szükséges alkatrészeket.

Folytatódik Kína brutális leszámolása a Hszincsiang tartományban élő ujgurok ellen, melynek ezúttal két korábbi kormánytisztviselő lett az áldozata.

Miközben Kínában munkatáborokba küldik az ujgur fiatalokat, valamint sterilizálják a férfiakat, hogy ne tudjanak utódokat nemzeni, addig dől a közösségi médiából a népirtás ellenes kormánypropaganda.

Március 28-án a kínai állami kézben lévő CGTN televíziócsatorna egyik műsorában egy titokzatos, Laurène Beaumond nevű újságíró kapcsán hozott le egy meglehetősen ellentmondásos hírt.

Eltávolították a H&M termékeit a legnagyobb kínai e-kereskedelmi oldalakról válaszul arra, hogy kritikával illették a kormány által ujgurok sérelmére elkövetett jogsértéseket Hszincsiang tartományban.

A kínai hatóságok hétfőn bejelentették, hogy a svéd H&M-mel és más nemzetközi vállalattal szemben komoly jogi lépéseket terveznek végrehajtani, amiért kritizálták a Hszincsiang tartományban zajló történéseket.

Egy amerikai think-tank kalkulációi szerint legalább 570 ezer ujgurt és egyéb kisebbséget kényszeríthetett arra a kínai kormány, hogy gyapotot szedjenek Hszincsiang tartományban.