Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

A Gazprom lehet a Ferencváros főszponzora, a külügyminisztérium is megszólalt az ügyben

A szakértő szerint főszponzorként évi több milliárd forintot hozhatna a Ferencvárosnak az orosz gázóriás.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Néhány napja arról érkezett hír, hogy a Ferencváros a Gazprommal tárgyal, amely korábban a német Schalke futballcsapatának szponzora volt. Szabados Gábor sportközgazdász hozzátette: ezen kívül a labdarúgó Bajnokok Ligájának és az UEFA-nak is az egyik legnagyobb szponzora volt az orosz gázóriás.

Egészen az ukrajnai háború kitöréséig, azt követően ugyanis azonnal szerződést bontottak a Gazprommal. A sportközgazdász elmondta azt is: szerinte logikus, hogy most olyan országban próbálkozik a világ legnagyobb földgázkitermelője, amely barátságosabb Oroszországgal szemben. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„A Ferencvárosnak azért nagyon erős a politikai beágyazottsága a jelenlegi magyar politikai rendszerben” – mondta az RTL Híradónak nyilatkozva. Majd azzal folytatta: „Hiszen ugye a Ferencváros elnöke is az egyik legmagasabban lévő aktív politikus az országban”.

„És nyilván ezáltal az, hogy az ország és a kormány elsősorban milyen politikai irányvonalat képvisel Oroszországgal kapcsolatban, az természetesen szintén egy támogató tényező ebben a kérdésben” – magyarázta. Szabados Gábor mindemellett úgy véli:

Ha létrejönne a megállapodás, az biztosan főszponzori státuszt jelentene a Gazpromnak, ez pedig évente több milliárd forintot hozhatna a Ferencvárosnak, amelynek éves költségvetése 20 milliárd forintra tehető.

De a Híradóból kiderül az is, hogy a Ferencváros egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, míg a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt közölte: „minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, az annál jobb, és a Gazprom nem szerepel a szankciós listán”.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.