Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,48 Ft
Euró
393,50 Ft
Font
459,79 Ft
Bitcoin
62,822 $

Fülöp-szigeteki földcsuszamlás: 54-re emelkedett a halálos áldozatok száma

A mentőalakulatok folyamatosan dolgoznak, újabb halálos áldozatokra bukkantak.

Fotó: MTI/EPA/BFP
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters a tartományi kormány vasárnapi közlése nyomán számolt be arról, hogy a Fülöp-szigetek déli részén történt földcsuszamlás halálos áldozatainak száma 54-re emelkedett. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a földcsuszamlás kedd este történt a Davao de Oro tartománybeli Maco városában lévő aranybánya közelében.

A hatalmas erejű földmozgás lakóházakat temetett maga alá, valamint az Apex Mining által üzemeltetett telephelyre dolgozókat szállító járműveket. Davao de Oro tartományi kormánya egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a korábbi 37-ről 54-re emelkedett a halálos áldozatok száma, miután a mentőalakulatok további holttesteket emeltek ki a sárból. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

A tartományi kormány friss jelentése szerint 63 eltűntről tudnak, noha megjegyezték, ez a szám továbbra sem megerősített. Azt is megosztották, hogy összesen 32 ember sérült meg a földcsuszamlásban. A mentési műveletekben több mint 300 ember vesz részt, ám nagyban nehezíti a mentőcsapatok munkáját a heves esőzés, a sűrű sár és a további földcsuszamlások veszélye.