Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

35-re emelkedett a Fülöp-szigeteki földcsuszamlás halálos áldozatainak száma

Több tucat eltűnt után kutatnak a mentésben résztvevők.

Fotó: MTI/EPA/BFP
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban már beszámoltunk róla, hogy földrengés rázta meg Hawaii környékét, röviddel ezután pedig a Fülöp-szigeteken is rengeni kezdett a föld, egészen pontosan Mindanao területén. A GFZ szerint ott egy 5,6-os erősségű rengést regisztráltak, ám a helyi szeizmológiai ügynökség már egy 5,9-es erősségű rengésről jelentett.

Súlyos sérültekről vagy hatalmas károkról nem érkezett jelentés. Azonban egy kedd éjjeli földcsuszamlás miatt legkevesebb 28 ember vesztette életét, míg 77 embert továbbra sem találnak. Mindemellett 32-en megsérültek, köztük egy 3 éves kislány, akit pénteken mentettek ki a mentőegységek, miután összesen 60 órát töltött el a törmelékek alatt/között. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A CNA most arról ír, hogy a Fülöp-szigetek déli részén bekövetkezett földcsuszamlás halálos áldozatainak száma 35-re emelkedett, a 77 eltűntnek azóta sincs nyoma, a sebesültek száma viszont nem nőtt, a 32 főt azóta minden bizonnyal megfelelő ellátásban részesítették. Edward Macapili helyi tisztviselő vasárnap azt is hozzátette, a mentőegységek fáradhatatlanul dolgoznak.

Abban bíznak, hogy még túlélőkre bukkanhatnak, sajnos azonban ahogy az idő telik, úgy egyre csökken ennek az esélye. A lap szerint a Davao de Oro tartománybeli Maco városában, az Apex Mining bánya közelében történt a földcsuszamlás, amely házakat és számos járművet sodort el, utóbbiban a telephely dolgozói tartózkodtak, s épp munkába tartottak.

Macapili azt is elmondta, hogy a mentésben több mint 300 ember vesz részt, ám a munkájukat jelentősen megnehezíti a heves esőzés és a nagy sár, emellett aggódnak, hogy további földcsuszamlások történhetnek. „Valószínűtlen, hogy még vannak túlélők, de a keresés folytatódik. A mentőcsapat mindent megtesz, még ha ez nagyon nehéz is” – fogalmazott.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.