Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Erős földrengés rázta meg Hawaii környékét

Az amerikai földtani intézet pénteken számolt be arról, hogy egy 5,7-es erősségű földrengés történt Hawaii Nagy-szigetétől délre.

Fotó: Unsplash/Braden Jarvis
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Az USGS először egy 6,3-as erősségű rengésről jelentett, majd azt visszaminősítette 5,7-es erősségűre. A hivatalos tájékoztatás szerint az erősebb rengés ellenére nem alakult ki cunami a térségben. Az Oahu szigetén lévő Honoluluban éreztek némi rengést, addig más területeken sokkal erősebb rengésekről számoltak be.

A Nagy-sziget polgármestere azt nyilatkozta Honoluluban, aki épp egy kardiológus rendelésen volt, hogy úgy érezte magát, mintha szédülne. Először azt gondolta, ez a kezelés miatt van, majd rájött, hogy földrengés történt, és rögtön értesítette a hatóságokat. Nagy fölrengésről beszélt, és arra számít, hogy a következő órákban hallani fognak a károkról. Röviddel ezután már azon dolgozott, hogy mihamarabb visszatérjen a Nagy-szigetre egy korábbi járattal – írja a New York Post. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok