Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Hawaii után a Fülöp-szigeteket is erős földrengés rázta meg

Nem sokkal azután, hogy Hawaii környékét egy nagyobb földrengés rázta meg, a Fülöp-szigeteken is rengeni kezdett a föld.

Fotp: Unsplash/Zeke Tucker
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, földrengés rázta meg Hawaii környékét. Röviddel ezután a Fülöp-szigeteken is rengeni kezdett a föld, egészen pontosan Mindanao területén, ahol egy 5,6-os erősségű rengést regisztráltak. A CNA azt írja, hogy a Német Földtudományi Kutatóközpont (GFZ) szerint a rengés 10 kilométer mélyen volt.

A helyi szeizmológiai ügynökség azonban már egy 5,9-es erősségű rengésről jelentett, amit 27 kilométer mélyen regisztráltak. A Fülöp-szigeteki ügynökség a közleményében azt is megjegyezte, nem számítanak károkra, de utórengések lehetségesek. Egyelőre nem érkezett jelentés súlyos sérültekről vagy hatalmas károkról. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A kialakult helyzet miatt a térségben le kellett állítaniuk a munkálatokat, amiket egy kedd éjjeli földcsuszamlás miatt rendeltek el. Abban a természeti katasztrófában eddig legkevesebb 28 ember hunyt el, és 77 embert még mindig nem találnak, illetve 32-en megsérültek, köztük egy 3 éves kislánnyal, akit pénteken mentettek ki a mentőegységek. A gyermek összesen 60 órát töltött el a törmelékek alatt/között.