Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Mbappé törött orral is gólt lőtt az Eb-n, de Ausztria lett a csoportelső

Franciaország és Hollandia is rendesen megszenvedett az Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén.

...svg content...Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Franciaország és Hollandia egyszerre léptek pályára az ellenfeleikkel szemben, mivel ezek már az utolsó csoportmérkőzések. Sejteni lehetett, hogy Mbappé játszani fog, miután nemrég egy edzőmeccsen két gólt és két gólpasszt osztott ki. Akkor már maszkban játszott a törött orra miatt, és a korábbi hírek helyesnek bizonyultak, a kezdőben kapott helyet.

Mbappé a sérülése ellenére jól játszott, veszélyes volt, Skorupskinak többek között miatta is nagyokat kellett védenie. Dembelé szintén közel állt a gólhoz, bár így is összehozott egy büntetőt, amit a Real Madrid új igazolása értékesített az 56. percben. A büntető teljesen jogos volt, Dembelé nem véletlenül esett el a 16-oson belül. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

A 76. percben a lengyelek szinte a semmiből jutottak büntetőhöz. A játékvezető visszanézte az incidenst, majd úgy ítélte meg, Upamecano valóban belerúgott ellenfele lábába, így Lewandowski előtt nagy lehetőség adódott, de hiába, mert Maignan hárította a lövést. Röviddel ezután újrarúgatták a büntetőt, a franciák kapusa idő előtt kimozdult, és noha Maignan milliméterekre volt az újabb védéstől, ez már bement, minden kezdődhetett elölről.

Miután több gól már nem esett a meccsen, Lengyelország szégyenszemre 1 ponttal búcsúzott az Európa-bajnokságtól, ami miatt számos változás várható a válogatottnál, ez igen kevés volt tőlük, még akkor is, ha akadtak nagyobb helyzeteik Franciaország ellen.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A másik oldalon Hollandia és Ausztria vívott egymással ádáz csatát a 3 pontért. Igencsak feladták ezzel egymásnak a leckét, majd a 6. percben Malen olyan szerencsétlenül ért hozzá a labdához, hogy az a hollandok kapujában kötött ki. Ezzel villámgyorsan vezetéshez jutott Ausztria, majd a második félidő legelején Gakpo, a Liverpool játékosa egyenlített Simons passzából.

Túl sokáig nem tarthatott az öröm, mert Schmid góljával megint az osztrákoknál volt az előny, de ekkor még sok volt hátra a meccsből. Depay a 76. percben visszahozta a reményeket, és míg a közönség a gólt ünnepelte, gyorsan kaptak még egyet. A Sabitzer 80. percben módosította 3-2-re az állást, amivel egy rendkívül izgalmas hajrá várt ránk. A végeredmény is 3-2 lett, mely meglepetést szült, hiszen így Ausztria lett a csoportelső 6 ponttal az 5 pontos Franciaország előtt, majd jönnek a hollandok 4 ponttal, és végül a lengyelek 1 egységgel.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.