Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Gólt nem rúgtak, de így is győzelemmel kezdték az Eb-t a franciák

A nap legjobban várt mérkőzését Franciaország és Ausztria vívta meg egymással az Európa-bajnokságon.

...svg content...Fotó: A francia Kylian Mbappé (j) a kapu mellé rúgja a labdát a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában játszott Ausztria-Franciaország mérkőzés előtt a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában 2024. június 17-én. MTI/AP/Andreea Alexandru
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Összesen három meccset rendeztek az Európa-bajnokság negyedik napján. Románia és Ukrajna kezdett egymás ellen, amiben nem volt sok köszönet a románok részéről, ugyanis három gólt gurítottak az ukránoknak, akik rendkívül boldogtalanul hagytál el a pályát.

Ezt követően az E-csoport másik két szereplője feszült egymásnak. Belgium abszolúte esélyesként ment neki Szlovákiának, akik látatlanban már egy döntetlennel is beérték volna, ám ehhez képest a torna eddigi legnagyobb meglepetését produkálva három ponttal a nevük mellett hagyták el a pályát. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A nap fénypontját az Ausztria ellenfeléül sorsolt Franciaország debütálása jelentette, ugyanis mindenki a Real Madrid új igazolását, Mbappét akarta látni, aki korábban megerősítette, biztosan nem lesz ott az olimpián.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a franciák akarata szerint kezdődött a mérkőzés, akik főképp beívelésekkel és kontrákkal próbáltak fogást találni az osztrák védelmen, ám túl nagy sikerrel nem jártak. Az osztrákok jól állták a sarat, a 33. percben pedig még veszélyeztetni is tudtak, ám Laimer éles szögből leadott lövését Maignan könnyedén hárította.

Két perccel később egy ennél nagyobb helyzetet is kihagytak, amikor Baumgartner 11 méterről a kapus lábába lőtte a labdát. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzet megbosszulta magát, ugyanis a túloldalon Mbappé egy szép cselsorozatot követően középre adott, ahol az ötösön belül tartózkodó Wöber fejéről végül a kapuba szállt a labda, vagyis egy öngóllal a franciákhoz került az előny.

Ezzel nagyjából le is zárultak az első félidő érdekesebb eseményei, és kis túlzással akár a mérkőzés egészére nézve is mondhatnánk ezt, hiszen néhány kisebb osztrák és egy nagy francia helyzeten kívül szinte semmi nem történt.

A második félidő első említésre méltó eseménye a 47. perchez köthető, amikor Griezmannt lökték neki csúnyán a reklámtáblának, a másiknál pedig az 55.perchez, amikor Mbappé hagyott ki egy ajtó-ablak ziccert, amikor a kapussal szemben állva a kapu bal oldala mellé tekert.

A 86. percben szintén Mbappé játszotta a főszerepet, amikor egy párharcot követően Danso vállába fejelt. A francia nagy fájdalmak közepette terült el a földön, később pedig az is látszott, hogy nem véletlenül, ugyanis meglehetősen erősen folyt a vér az orrából.

A játékvezető végül 9 perc hosszabbítást rendelt el, ám ezen idő alatt sem alakultak ki nagy helyzetek, így Franciaország végül egy öngóllal szerezte meg első három pontját az Európa-bajnokságon.

Az állást biztosítja a Sofascore

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.