Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

A Foxpost a rendszerüket érintő hackertámadásról: nem engedünk zsarolásnak

Kiemelték: nem kerültek ki a felhasználók jelszavai, sem rendelési adatai.

Fotó: Unsplash
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban arról érkezett hír, hogy egy hacker ügyféladatokat szerzett a Foxpost csomagküldő szolgálat hálózatából, amelyet követően 25 millió forint értékű kriptovalutát követelt a cégtől, különben nyilvánosságra hozza az adatszivárgást. Mint kiderült, a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya Orosházán ütött rajta a zsarolással gyanúsítható adathalászon, s a Foxpost határozott állásponttal reagált az esetre:

„Nem engedünk zsarolásnak. Hisszük, hogy a zsarolásnak való engedés nem megoldás, mert fenntartja és ösztönzi a bűnözés ezen formáját” – hangsúlyozta Bengyel Ádám, a FoxPost vezérigazgatója. Elmondása szerint a cég minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy megvédje adatait és garantálja a rendszerei biztonságát, szorosan együttműködik a hatóságokkal, hogy megvédje infrastruktúráját. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A rendőrök végül elfogták a tetteseket, adatok nem kerültek nyilvánosságra, az ügyfelek kiszolgálása és az üzletmenet folyamatossága pedig mindvégig zavartalan volt. Az Index cikkében kiemeli: a támadó által ellopott, de nyilvánosságra nem került adatok közvetlen károkozásra nem alkalmasak, a felhasználók belépési adatai, jelszavai és a webshopok rendelési adatai nem kerültek ki. Hozzátették még azt is:

A FoxPost semmilyen formában nem kér bankkártya adatokat a felhasználóktól. A vállalat által lefolytatott belső vizsgálat pedig arra a megállapításra jutott, hogy a támadók potenciálisan néhány százezer felhasználó egyes adataihoz férhettek hozzá, azonban bizonyíthatóan, kevesebb mint száz felhasználó adatait lopták el. Az érintettek a vonatkozó szabályoknak megfelelően tájékoztatást kaptak – írja a lap.

Korábban azt is megírtuk, hogy a Microsoft hivatalosan is elismerte: a „Midnight Blizzard” néven ismert orosz hackercsoport egy januári támadás során hozzáférést szerzett a technológiai óriás forráskódjait tartalmazó tárolókhoz. Míg ebben a cikkben arról számoltunk be, hogy Magyarországról indíthatták a Pepco elleni kibertámadást, 6 milliárd forintos a kár.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.